Bassár el-Aszad 40 ezer szír harcost küld Oroszországnak

ASZAD, Bassár el-; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2015. október 21. 2015. október 21-én közreadott képen Bassár el-Aszad szíriai államfőt (b) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnök a moszkvai Kremlben október 20-án. Aszad munkalátogatásra érkezett az orosz fővárosba, ahol a szíriai helyzetről és az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet elleni hadműveletekről tárgyalt Putyinnal. (MTI/EPA/Pool/Ria Novosztyi/Kreml/Alekszej Druzsinyin)
Vágólapra másolva!
Az ukrán hírszerzés információi szerint Szíria államfője megígérte, hogy 40 ezer katonát küldenek Oroszországnak - írta a Meduza.
Vágólapra másolva!

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy hete jelentette be, hogy sikerült 16 ezer önkéntest toborozni Szíriában, később viszont kiderült, hogy valójában zsoldosokról van szó, akinek Oroszország 200-300 dollárt fizet havonta.

Bassár el-Aszad szíriai államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/RIA NOVOSTI/POOL/Alekszej Druzsinyin

Az ukrán hírszerzés szerint viszont Bassár el-Aszad most hivatalos úton is segíteni akar Oroszországnak az Ukrajna ellen folytatott háborúban. A szír elnök állítólag megígérte Moszkvának, hogy 40 ezer katonát küld harcolni az oroszok oldalán.