Információs pontot nyitott az ombudsman hivatala a BOK Csarnokban is

BOK, csarnok, menekültek, menekült, ukrán, ukránok, Magyarország, Budapest, tranzitpont, humanitárius, menedék
Vágólapra másolva!
Az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek közvetlen támogatására kedden a BOK Sportcsarnokban is információs pontot nyitott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.
Vágólapra másolva!

A hivatal mai közlése szerint Záhony és Beregsurány mellett immár

a kormány által létesített humanitárius tranzitponton is segítik az ügyintézésben, jogi tanácsadásban a hozzájuk fordulókat

az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézményének munkatársai, akik egyúttal Budapesten is közreműködnek a humanitárius segítségnyújtásban.

Hozzátették: Kozma Ákos ombudsman kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több embernek nyújthasson közvetlenül jogi és humanitárius segítséget az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala ebben a rendkívüli időszakban.

Ukrajnai menekültek a Bok Csarnokban Forrás: Nagy Boglárka

"Több mint egy hónapja tart a válság, kirobbanása óta folyamatosan a helyszínen dolgoznak munkatársaink, akik az ügyintézésben, jogi tanácsadásban, a legfontosabb információk átadásával segítik személyesen a hazánkba menekülőket. Kollégáink tájékoztatást adnak továbbá az alapvető jogokat érintő panasz kezdeményezésének a lehetőségéről, és egyúttal a humanitárius segítségnyújtásban is közreműködnek" - idézték a közleményben Kozma Ákos szavait.

Mint írták, az Ukrajnából menekülő emberekkel való még hatékonyabb kapcsolattartás érdekében a többi között debreceni és miskolci területi irodájukon keresztül is segítséget nyújtanak a hozzájuk fordulók számára.