A Székely Nemzeti Tanács elnöke elmeséli, hogyan próbálták 14 éve egy szavazatkidobós botránnyal megbuktatni

Izsák Balázs beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása politikus sajtótájékoztató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2014. november 28. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnökével, Németh Zsolttal folytatott megbeszélését követően tartott sajtótájékoztatóján az Országház folyosóján 2014. november 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Érdekes egybeesés, hogy akkor is ugyanazon a településen találták meg a félig elégetett szavazólapokat, ahol most, és akkor is csak annyira égtek össze, hogy a konkrét szavazat azért felismerhető legyen - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Furcsa eset borzolta a választás előtti utolsó napokban a kedélyeket: Csütörtökön az ismert baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 külhoni szavazólapot, a baloldal pedig ennek hatására a külhoni szavazatok megsemmisítését követelte.

A történet azonban újabb fordulatot vett, amikor kiderült: az erdélyi szavazólapokról szóló cikkét már február elsején megírhatta a Telex, melynek főszerkesztője „technikai hibáról" beszélt, de azóta újabb bizonyítékok láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy valami egészen érdekes történet van kibontakozóban: a Transzparens Újságírásért Alapítvány Választási Médiafigyelő Delegációja bejelentette, hogy kivizsgálja a Telex-ügyet, a szakmai vizsgálat során pedig újabb képernyőképre bukkantak rá, melyből kiderült, hogy nemcsak az URL-ben jelent meg a februári dátum, hanem az eredeti cikk nyilvános frontendjén is.

Szintén sok kérdést vet fel az is, hogy a szavazólapokat Parászka Boróka erdélyi újságíró lakhelyének közvetlen közelében találták meg.

Közben újabb megszólaló erősítette meg azt a gyanút, hogy szervezett provokációkról lehet szó. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke közösségi oldalán arról ír, hogy amikor először választották meg a Székely Nemzeti Tanács elnökévé, (2008. február) akkor is felmerültek hasonló kérdések.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

– idézi fel Izsák.

Mint írja, azok a szavazólapok nem voltak azért annyira elégve, hogy ne legyen látható, hogy kivétel nélkül az autonómiát elutasító szavazatok voltak.

– írja Izsák Balázs.