Április 2-án különleges felvezetéssel kerül képernyőre az Elk*rtuk!

Elk rtuk, Kálomista Gábor
Jelenet az Elk.rtuk című filmből.
Vágólapra másolva!
Szombaton, április 2-án 21:10-től vetíti a HírTV az Elk*rtuk című ikonikus politikai krimi-filmdrámát. A filmet egy speciális beszélgetés előzi meg az alkotókkal és szakemberekkel.
Vágólapra másolva!

A Kálomista Gábor producer, Helmeczy Dorottya társproducer és Bendi Balázs forgatókönyv író által jegyzett, valós történeten alapuló Elk*rtuk című mozifilmet 2021-ben láthatta először a nagyközönség.

Jelenet az Elk.rtuk című filmből Forrás: Megafilm

A tavalyi év egyik legmegosztóbb filmje a 2006-os MSZP-s választási győzelem után Balatonöszödön elhangzott, nagy port kavaró Gyurcsány-beszédről, illetve az azt követő tévészékház elleni támadás körülményeiről szól olyan művészek alakításában, mint Gubás Gabi, Bánovits Vivianne, Mózes András, Bokor Barna, Bede-Fazekas Szabolcs vagy Trill Zsolt.

Jelenet az Elk.rtuk című filmből Forrás: Megafilm

A HírTV kínálatában szombaton este műsorra tűzött film vetítését megelőzően, 20:10-től Bayer Zsolt háttérműsorát, a Szélesvásznú történelmet láthatják a tévénézők, amelyben kulisszatitkokat tár fel Kálomista Gábor producer, Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője és Dudás Viktor filmszakértő.
A műsorban Bayer Zsolt személyes élményeiről is mesél a 2006-os őszi eseményeket illetően, valamint szó esik A Szabadság tér mélye című írásáról is, amely a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg 2006. szeptember 20-án.

Kálomista Gábor producer és Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője Forrás: HírTV

A cikk azt a morális válságot ábrázolja, melyet az akkor regnáló MSZP/SZDSZ kormány okozott. „Ami hétfő este a Szabadság téren történt, az vagy egy felbomló állam rettenetes tünetegyüttese volt, vagy pedig a legaljasabb provokáció, amit ugyanez az állam szervezett" – idézte fel a történteket Bayer Zsolt műsorvezető.

- nyilatkozta Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója.

2022. április 2-án, szombaton 20:10-től a Szélesvásznú történelem különkiadása, 21:10-től pedig az Elk*rtuk című politikai filmdráma látható a HírTV műsorán.