Ítéletidő tombol Kolumbiában, rengetegen meghaltak - videó

áradás, Kolumbia
Miners push a motorcycle near the El Porvenir gold mine in Abriaqui, Antioquia department, on April 7, 2022, after a landslide. - Torrential rains and flooding have killed at least 12 people at a mining camp in mountainous northwest Colombia, with several reported missing and more damage expected, authorities said. (Photo by JOAQUIN SARMIENTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább harminchárman meghaltak, negyvenöten megsérültek és tízen eltűntek az elmúlt negyven napban Kolumbiában a súlyos esőzések miatt - közölte a kolumbiai katasztrófavédelem helyi idő szerint hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az esők és az azzal járó áradat 21 524 embert érintett március 16-a és április 26-a között, valamint 371 utat, 34 járműhidat és nyolc gyalogoshidat rongált meg.

Az ítéletidő áradásokhoz, földcsuszamlásokhoz és villámárvizekhez vezetett.

Az esőzések az ország 32 megyéjéből huszonkettőben okoztak pusztítást.

Áprilisban és májusban általában sok csapadék hullik Kolumbiában. A katasztrófavédelmet vezető Eduardo José González elmondta, hogy az esőzések június közepéig folytatódhatnak, ezért a hatóságoknak készen kell állniuk.

Egyúttal felszólította a kolumbiaiakat, hogy esőben kerüljék a kockázatos területeket, például a folyóvizek környékét, és lehetőség szerint ilyenkor ne tartózkodjanak a szabadban. Hozzátette: ajánlott mindenkinek figyelemmel követnie és betartania a helyi, illetve az országos hatóságok javaslatait.