Feltalálta a repülő szelfibotot a Snap

snap pixy drón kavdrokopter szelfi
Snap Pixy
Vágólapra másolva!
Nem irányítható manuálisan a mütyür méretű Pixy kvadrokopter.
Vágólapra másolva!

A kamerás Spectacles napszemüveg után újabb hardveres terméket dob piacra a Snap. A Pixy drón leginkább a szelfibot high-tech változatának titulálható, egy játék kvadrokopterről van szó, a tetején lévő tekerővel négyféle repülési és videórögzítési üzemmód közül választhatnak a használóik, a teljesen manuális irányítására nincs mód.

A tenyérbe helyezés és a megfelelő üzemmód kiválasztása után a Pixy teljesen magától repül, a fotók és/vagy videók elkészítését követően a használójának tenyerében landol. A drón cserélhető és tölthető akkuja 5-8 felszállásra elég energia tárolására képes, a maximum repülési magasság olyan 3 méter.

A rögzített tartalmak szerkesztése és megosztása a mobilos Snapchatben történik. A mobilappban minden repülési módban 10-60 másodperc között állítható a repülési idő, meghatározható a rögzített tartalom típusa (fotó és/vagy videó), továbbá a felvétel tárgyának követése is kikapcsolható.

A négyféle elérhető repülési mód:

  • lebegés – körülbelül szemmagasságban, szelfizéshez alkalmasnak tűnő távolságban;
  • felfedés – a használó környezetének felfedése folyamatos távolságnöveléssel és emelkedéssel;
  • előre – séta közbeni követés;
  • keringés – egy teljes kör tétele a felhasználó körül.

A Pixy drón első körben az Egyesült Államokban és Franciaországban vált megrendelhetővé, jelenleg 16-17 hetes szállítási idővel. A drón mellett USB kábelt, egy akkut, továbbá hordpántot tartalmazó alapcsomagja 229 dollárba, nettó 82 ezer forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!