Elkészülhetett az idei Windows 11

windows 11 laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ha minden jól megy, akkor a build 22621 kerül majd a nagyközönséghez.
Vágólapra másolva!

A microsoftos ügyekben jól értesült Zac Bowden beszámolója szerint ha minden jól megy, akkor alapvetően elkészülhetett a Windows 11 idei (22H2) főverziója, a nyilvános tesztelésre a héten kiadott build 22621 a gyártásra késznek jelölt (RTM) változata. Ha nem derül fény valamiféle csúnya hibára, akkor ez válhat majd elérhetővé a nagyközönség számára a nyáron vagy az ősszel, persze időközben elkészült további javításokkal megspékelve.

A nyáron vagy az ősszel válhat általánosan elérhetővé a Windows 11 idei főverziója Forrás: HolgersFotografie / Pixabay

A fejlemény nem meglepő annak fényében, hogy a héten a Microsoft formálisan is megkezdte az operációs rendszer jövőre érkező 23H2 főverziójának tesztelését a build 25115 jelzésű változattal.

Ez rögtön látványos fejlesztést is hozott, telefonszámot vagy dátumot az egérkurzorral kijelölve felugrik egy gyorsparancsokat tartalmazó felület, amelyen keresztül például gyorsabban lehetőség van a szám tárcsázására, vagy épp naptárbejegyzés létrehozására.

Bizonyos típusú adatok kijelölésekor az Office-ban látotthoz hasonló gyorsgombok jelenhetnek meg a Windows 11 jövő évi főverziójában Forrás: Microsoft

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!