Két toplistás bűnözőt fogtak el a rendőrök

Vágólapra másolva!
A rendőrség a napokban elfogott egy asszonyt és egy férfit is, akik a szerepeltek a körözési toplistán. A 81 éves asszonyt pénzmosás miatt keresték, a férfi ellen pedig öt elfogatóparancs volt kiadva. Ahogyan azt tegnap az Origo megírta, nincs sok esélyük a menekülésben lévő bűnözőknek.
Vágólapra másolva!

A rendőrök Budapesten, az Erzsébet körúton igazoltattak egy idős asszonyt május 12-én. Az adatai ellenőrzése közben kiderült, hogy körözik pénzmosás miatt.

A 81 éves P. Mihályné egy párral működött együtt, akik több embertől kértek előleget tűzifáért, a kicsalt pénzt pedig az asszony bankszámlájára utalták.

A rendőrök elfogták és bevitték a kapitányságra.

Öt elfogatóparancs

A rendőröknek hosszas nyomozás után sikerült azonosítaniuk azt a 31 éves férfit, aki szerepelt a körözési toplistán. A budapesti otthonában fogták el.

A férfi ellen a Gyulai Törvényszék négy, míg a Tatabányai törvényszék egy elfogatóparancsot adott ki.

A rendőrök elfogása után a kijelölt börtönbe vitték.

Nincs sok esélyük

Ahogyan azt tegnap megírtuk, a szökésben lévő bűnözőknek nincsen sok esélyük elbújni, még akkor sem, ha külföldre menekülnek.

A rendőrség központi rendszerében megvannak a fotóik, adataik és még talán az ujjlenyomataik is, így bármilyen ellenőrzés során lebukhatnak, de még egyes biztonsági kamerák is felismerhetik őket és jelezhetik a hatóságoknak.

Ahhoz, hogy rejtve maradjanak, nem használhatnának telefont, internetet, bankkártyát, vagyis annyi készpénzt kellene felhalmozniuk, ami életük végéig elég lehet, de még ez sem lenne garancia.