Elképesztő összeget nyert egy házaspár a brit lottón

Lottónyeremény
Vágólapra másolva!
A Sky News számolt be minden idők legnagyobb nagy-britanniai lottónyereményének átadásáról. A Gloustershire-ben élő, negyvenes éveiben járó házaspár, Joe és Jessica Thwaite elárulta, mire költik majd a 184 millió fontot.
Vágólapra másolva!

Mindenekelőtt elég hétköznapi dolgokra szeretnék fordítani a nyereményt. Például a házuk felújítására, ahol jelenleg egy vödör áll a csöpögő ereszcsatorna alatt, emellett a fodrászüzletük fenntartására is költenek majd belőle, ahová a Covid-járvány kezdete óta kevesebben járnak, viszont egyre többet kell fizetni a villanyáramért.

A nyeremény átszámolva 83,8 milliárd forintnak felel meg.

Visszaidézték, hogy amikor egy kedves női hang felhívta őket, és közölte, hogy ők nyerték meg a múlt heti lottó főnyereményét, természetesen rendkívüli módon megörültek, ám

ezután mindketten folytatták a napi rutinjukat: a feleség elment a fodrászszalonba, a kommunikációs értékesítési menedzserként dolgozó férj pedig bekapcsolta a laptopját, és hozzáfogott a munkájához.

A Sky News egyébként kiszámolta, hogy a nyereményből egy egész karib-tengeri szigetet is meg lehetne vásárolni, vagy tizenegy darab hat hálószobás Hyde-parki luxusingatlanra is futná belőle.

Érdekesség, hogy a korábbi nyertesek közül Frances and Patrick Connolly 2018-ban közel 115 millió fontos nyereményük több mint a felét például jótékonysági célokra ajánlotta fel.

Egy másik házaspár, Adrian and Gillian Bayford pedig 2012-ben 148 millió fontot nyert, ám nem egészen egy év múlva elváltak. Gillian Skóciába költözött két gyermekükkel, Adrian pedig 38 ingatlant vásárolt, amelyek bérbe adásából folyamatosan jelentős bevétele származik.