Bodrogi Gyula megrendítő szavai Haumann Péter haláláról

Színház- és Filmművészeti Egyetem '56-os ünnepi megemlékezés, Uránia Filmszínház, Bodrogi Gyula
Vágólapra másolva!
A nemzet színészét ma helyezik örök nyugalomra a Farkasréti temető művészparcellájában. A búcsúztatón csak a meghívottak vehetnek részt.
Vágólapra másolva!

Pénteken vesznek végső búcsút Haumann Péter Kossuth-díjas színművésztől, a nemzet színészétől a Farkasréti temetőben Budapesten – közölte a Magyar Művészeti Akadémia. A színművész búcsúztatása 14.30-kor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában a katolikus egyház szertartása szerint. A Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a nemzet színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetett színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Paloznak község díszpolgára május 28-án, 81 éves korában halt meg.

Forrás: MTI/Mti/Haumann Péter Családja Által Közzétett Kép

A művész lánya, Haumann Petra a Borsnak elmondta: nem lesz sajtónyilvános a búcsúztató. Bodrogi Gyula is ott lesz, aki azt mondta, számára egyre megterhelőbbek és nehezebbek ezek az események.

Rossz érzéssel tölt el, hogy egy temetésen már nem az az ember van ott, akit valaha megismertünk – fogalmazott Bodrogi.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Együtt vadásztunk és nagyon értékes ember volt. Ami gyötrelmes ebben az egészben, hogy mindegy ki fog rá emlékezni, vagy kire milyen hatással lesz, sajnos ő már nem lesz köztünk és semmit nem fog megtapasztalni a hagyatékából. És valahol ez a legborzasztóbb... Pénteken nem csak egy kincset, de egy barátot is el kell temetnünk" – tette hozzá.