Gyakorlatorientált programban tanulható meg a televíziós és rádiós szakma a közmédiánál

Nyár 2022 MTVA Duna TV
Vágólapra másolva!
Egy hete hirdette meg a közmédia ingyenes tehetséggondozó programját, amire még július 15-ig várják a pályázatokat. A hangsúlyosan gyakorlatorientált képzés során világszinten is kiemelkedő technikai feltételeket biztosító környezetben, a televíziós és rádiós szakma legjobbjaitól tanulhatnak a fiatalok.
Vágólapra másolva!

Ismét megnyitotta kapuit a média iránt érdeklődő, akár jelenleg is ezen a szakirányon felsőfokú tanulmányokat folytató vagy már friss diplomás fiatalok előtt Magyarország legnagyobb médiavállalata.

– mondta a NYÁR 22 adásában Apró Georgina, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány ügyvezető igazgatója a meghirdetett lehetőséggel kapcsolatban. Kiemelte, a fiataloknak szóló, gyakorlatorientált programban lehetőséget adnak arra, hogy betekintést nyerjenek az egyes csatornák, szerkesztőségek működésébe. Megtapasztalhatják, miként épül fel egy műsor, hogyan jut el egy téma a képernyőig vagy az éterig.

Forrás: Marton Koncz/Marton Koncz

A NYÁR 22-ben személyes tapasztalataikról is beszélt Hegedüs Roland és Katona Szilveszter, akik a programban való részvétel után most már a Dunánál dolgoznak.

Ebben segített nekem sokat a program" – mesélte a műsorban Hegedüs Roland, kiemelve, a mentoroktól mindig minden szakmai segítséget megkaptak. Sok pozitív élményre emlékezett vissza Katona Szilveszter is. „Kezdetben a Család-barát című műsorban dolgoztam riporterként és a tehetséggondozónak köszönhetően leginkább azt tanultam meg, miként közelítsem meg a témákat úgy, hogy azok a nézők számára érdekesek legyenek" – fogalmazott.

A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Tehetséggondozási Programja július 15-ig várja még a pályázatokat. A jelentkezés feltételeiről minden információ megtalálható a media-akademia.hu oldalon.