Dagesztánban sikerült elfogni egy öt évvel ezelőtti isztambuli merénylet bűnrészesét - videó

Vágólapra másolva!
Dagesztánban elfogták az Iszlám Állam terrorszervezet egyik támogatóját, aki részese volt a 2017-es újévi isztambuli terrortámadásnak - közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) központi irodája.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo korábban megírta, terrortámadás történt 2017 szilveszter éjjelén egy isztambuli szórakozóhelyen. Az FSZB szerint büntetőeljárás keretében Abdurahman Abdurahmanov orosz állampolgárt vették őrizetbe, aki az Iszlám Állam (IÁ) egy mély fedésben működő sejtjének tagja.

A szolgálat tájékoztatása szerint a gyanúsított pénzt küldött terroristáknak, amelyet egy 2017-es isztambuli terrortámadás végrehajtására használtak fel.

Az isztambuli Reina éjszakai klub elleni 2017. január 1-jén éjjel elkövetett támadás következtében 39 ember halt meg, több mint hetvenen pedig megsebesültek.

A halottak 13 ország állampolgárai voltak. A támadás során, amelyért az IÁ vállalta magára a felelősséget, egy terrorista lelőtte a klubot őrző rendőrt, majd berontott a szórakozóhelyre, ahol tüzet nyitott a vendégekre.