Időseket fosztott ki egy álmasszőr - videó

Vágólapra másolva!
Egy 55 éves nő masszőrnek, vagy egészségügyi dolgozónak adta ki magát időseknek az utcán, boltban vagy templomban, majd a rögtönzött masszázs közben ellopta az értékeiket. Volt olyan is, aki beengedte a házába, ahonnan több millió forintot elvitt.
Vágólapra másolva!

2019 június és 2020 január között fosztott ki a nő olyanokat, akik az idős koruk vagy az egészségügyi állapotuk miatt kiszolgáltatott helyzetben lévők és befolyásolhatóak voltak.

Jellemzően nyilvános helyeken, utcán vagy boltban szólította le a kiszemelt áldozatait, de előfordult, hogy kórházban, színházban vagy templomban cserkészte be őket.

Rendszeresen álnéven mutatkozott be, majd megpróbált a bizalmukba férkőzni. Azt állította, hogy egészségügyi dolgozó, ápoló, reumatológus, másoknak pedig masszőrnek, gyógymasszőrnek vagy gyógytornásznak adta ki magát.

A beszélgetés közben masszázst ajánlott fel, aztán akár engedély nélkül is masszírozni kezdte őket, miközben elvette tőlük az ékszereiket és a pénzüket.

Előfordult olyan is, hogy az idős ember behívta a nőt az otthonába. Ezekben az esetekben a nő a lakásokban és értékeket keresett. Volt, ahonnan 3 millió forintot vitt magával. Az álmasszőr összesen 25 embert fosztott ki, jellemzően 70-80 év közöttieket.

Több mint 6 millió forintot értékben szerzett tőlük ékszereket és pénzt.

Az ügyészség kifosztás miatt emelt vádat a nő ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre, miközben az álmasszőr egy másik ügy miatt éppen jogerős börtönbüntetését tölti.