Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Molnár Dóra arany-, Bujdosó Zsombor ezüstérmes a junior úszó-Eb-n

Molnár Dóra arany-, Bujdosó Zsombor ezüstérmes a junior úszó-Eb-n
Vágólapra másolva!
Molnár Dóra 200 méter háton arany-, Bujdosó Zsombor 400 vegyesen ezüstérmes lett pénteken a bukaresti junior úszó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség beszámolója szerint Molnár 150 méterig az erejét okosan beosztva ment a nála egy fejjel magasabb és egy évvel idősebb lengyel Laura Bernattal, aztán nagyszerű víz alatti "delfinezésének" és remek hajrájának köszönhetően 76 századmásodperccel győzött.

- nyilatkozta.

Molnár Dóra a delfinkirálynő Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

Bujdosó Zsombor 400 m vegyesen úgy lett második, hogy mellúszásban sokat hozott a vetélytársain.

"Nagyon örülök, hogy ez sikerült, nagy teher ment most le a vállamról. Nagyon meg akartam magamnak mutatni, hogy képes vagyok erre.

- értékelt Bujdosó.

Hozzátette, a mellúszás az erőssége, viszont háton még nagyon sokat kell fejlődnie, hogy lépést tudjon tartani a mezőnnyel.

Bujdosó Zsombor ezüstérmes lett 400 vegyesen Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

Csütörtökön a magyar 4x200-as női gyorsváltó lett aranyérmes a román fővárosban, szerdán Pádár Nikolett nyert aranyat 200 méter gyorson, valamint a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó is első lett. Komoróczy Lora 50 méter háton a második, ugyanebben a számban a férfiaknál Székely Áron a harmadik helyen végzett. Kedden Jackl Vivien bronzérmet szerzett 400 méter vegyesen.

Mindent egy helyen az Eb-ről