Varga Judit: Egyenes magyar válaszok Brüsszelnek

Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása, 2022.05.18. Parlament, Varga Judit
Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása, Varga Judit
Vágólapra másolva!
Egyenes magyar válaszokat ígért Brüsszelnek Varga Judit igazságügyi miniszter válaszul arra, hogy Európai Bizottság, valamint az Európai Parlament bel-, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) olyan jelentést hozott nyilvánosságra, illetve fogadott el szerdán, amely elmarasztalja Magyarországot.
Vágólapra másolva!

A miniszter Facebook-oldalán tett nyilatkozatot, amelyben megkérdőjelezte a LIBE és a jelentés előterjesztője, Gwendoline Delbos-Corfield felkészültségét. Ugyanakkor bizakodásának adott hangot a bizottságot illetően.

Az Európai Bizottság éves jogállamisági jelentése nem érte meglepetésként a kormányt, amely a már jól megszokott össztűzben is a higgadt, szakmai párbeszéd pártján áll - írta Varga Judit.

- fogalmazott a miniszter.

Egyenes magyar válaszokat ígért Brüsszelnek Varga Judit igazságügyi miniszter válaszul arra, hogy Európai Bizottság, valamint az Európai Parlament bel-, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) olyan jelentést hozott nyilvánosságra, illetve fogadott el szerdán, amely elmarasztalja Magyarországot Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Varga Judit az Európai Parlament LIBE-bizottságában elfogadott jelentésre áttérve közölte, hogy az EP eldöntötte, háborús időkben is inkább a probléma része marad a megoldás helyett.

A magyar baloldallal jó viszonyt ápoló LIBE-bizottság megszavazta Gwendoline Delbos-Corfield jelentését, amelyben a hazánknak járó uniós források megvonását követelik - közölte az igazságügyi miniszter.

Az EP-nél "beakadt a lemez". Jelentésében válogatás nélkül visszhangozza a baloldal "unalomig ismételt vagdalkozásait" a tények és szakmai érvek figyelembevétele nélkül. Ez a hozzáállás igencsak megkérdőjelezi a LIBE-bizottság és Sargentini utódjának szakmai felkészültségét - írta.

- fogalmazott Varga Judit.