Súlyos gázrobbanás történt Kína egyik kikötővárosában, három ember eltűnt

A gázrobbanás előtt a hatemeletes épület három felső emelete beomlott.
Vágólapra másolva!
Gázrobbanás történt egy épület részleges összeomlása után az észak-kínai Tiencsin kikötővárosban, három ember eltűnt, 11 ember megsérült.
Vágólapra másolva!

Az észak-kínai Tiencsin kikötővárosban egy épület részleges összeomlása után történt gázrobbanás kedd reggel, hárman eltűntek, 11 ember megsérült.

Egy hatemeletes épület három emelete összeomlott.

A Xinhua hírügynökség jelentése szerint az ezt követő robbanás reggel 7 óra 15 perc körül történt.

Az elmúlt évek rohamos gazdasági növekedése emelte az életszínvonalat, ugyanakkor az előírt biztonsági és környezetvédelmi szabályok betartását háttérbe szorította.

A helyszínen készült fotók azt mutatják, hogy a felső emeletek dőltek le, de a szomszédos épületegységekben nem keletkezett jelentősebb kár.

Tianjin körülbelül egy óra vonatútra fekszik Pekingtől, és régóta Kína egyik legfejlettebb városa - írja az ABCNews.

2015-ben egy tiencsini vegyszerraktárban történt hatalmas robbanásban, akkor 173 ember halt meg, többségében tűzoltók és rendőrök. Kiderült, hogy a vegyi anyagokat nem megfelelően regisztrálták és tárolták, a helyi tisztviselők pedig bűnrészesek voltak abban, hogy szemet hunytak felette.

A több évtizedes elavult infrastruktúra lecserélése és modernizálása számos balestet okoztt már.

Egy 2013-as robbanás Csingdao északkeleti kikötőjében 62 embert ölt meg, amikor egy szivárgás következtében felszakadtak a földalatti csővezetékek.

Azóta is történtek kisebb balesetek, köztük az északkeleti Shenyang város szállodájában, valamint a Shiyani városközpontban történtek robbanások. Utóbbi során összesen 28 ember halt meg.

Az építkezési szabályokat sem a vidéki területeken, sem a külvárosokban nem tartják be kellőképp. Áprilisban Changsha városában összeomlott egy lakásokat és éttermeket magában foglaló háztömb, 53 ember halálát okozva.