Ketten meghaltak a kaliforniai erdőtűzben

erdőtűz, erdő, tűz, lángok, ég, kalifornia, egyesült államok
JERSEYDALE, CALIFORNIA - JULY 24: A firefighting aircraft drops retardant ahead of the Oak Fire on July 24, 2022 near Jerseydale, California. The fast moving Oak Fire burning outside of Yosemite National Park has forced evacuations, charred over 14,000 acres and has destroyed several homes since starting on Friday afternoon. The fire is zero percent contained. Justin Sullivan/Getty Images/AFP (Photo by JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ahogy azt korábban megírtuk, hatalmas területen lángol az erdő péntek óta Kalifornia északi részén. A tűznek már halálos áldozatai is vannak, két ember holttestére egy autóban találtak rá a házuk előtt - írta a BBC. 
Vágólapra másolva!

A kaliforniai erdőtűz 48 óra alatt több mint 50 ezer hektárra nőtt - írta a portál. A két ember holttestére a házuk előtt, egy autóban találtak rá.

A megyei seriff azt mondta,

a pár menekülni próbált, de a lángok miatt nem tudtak.

A két halott személyazonosságát addig nem hozzák nyilvánosságra, amíg a családjukat nem értesítik - írta az oldal.

Repülőgéppel is oltják a tüzet Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Justin Sullivan

A McKinney-tűz több mint 55 ezer hektárnyi területet égetett le, ezzel

Kalifornia idei legnagyobb tűzvészévé vált.

Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója szükségállapotot hirdetett a tűz miatt, amely péntek délután kezdődött, majd a szárazság utáni száraz növényzet, az erős szél és a villámcsapások miatt gyorsan elterjedt. A Klamath Nemzeti Erdő környékén több mint kétezer lakosnak kell elhagynia az otthonát.

Jelenleg mintegy 650 tűzoltó küzd a lángok ellen, de egyelőre kevés sikerrel.