Lopja a Zoom kényelmi funkcióját a Google Meet

távkapcsolat videochat csetelés
Vágólapra másolva!
Egyszerűbb lesz pár pillanatra feloldani a mikrofon némítását.
Vágólapra másolva!

A használni kívánt alkalmazások és szolgáltatások közti válogatáskor mindig a fontos funkciók megléte és az árazás jelentik a fő választási szempontokat, azonban a gyakori használatuk során a kisebb kényelmi lehetőségek is váratlanul nagy jelentőségűnek bizonyulhatnak.

A Zoomon bevált, így a Google Meet is átveszi a szóközös mikrofonbekapcsolást Forrás: Shutterstock

A hátrányának lefaragása érdekében a Google Meet videócsevegő böngészős változata most elcsent egy Zoomban bevált funkciót, a konferenciákon alapvetően némított mikrofonnal résztvevő felhasználók a szóköz billentyű nyomva tartásával képesek átmenetileg bekapcsolni a mikrofonjukat.

Ez elsőre nagyon apróságnak tűnhet, de így nem kell a mikrofonos ikonra kattintgatni, mikor a résztvevők csak pár szót vagy mondatot szeretnének hozzátenni a diskurzushoz, plusz nem felejtődik el utána a némítás visszakapcsolása sem, a szóköz gomb elengedésével ez automatikusan megtörténik.

A szóköz billentyűs némításfeloldás a következő két hétben hullámokban válik elérhetővé a Google Meet felhasználói számára, manuálisan kell aktiválni a videócsevegő beállításaiban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!