Több százezer forintba is kerülhetnek a világ legdrágább palackozott vizei

futó ásványvíz ivás folyadékpótlás tél
Télen is fontos a folyadékpótlás futáskor.
Vágólapra másolva!
Bár elsőre talán különösnek tűnhet, de a víz gyakran a luxustermékek kategóriájába tartozik. Vagy azért, mert az adott víz különleges és egzotikus, vagy azért, mert a gyártó szándékosan luxuscikként hozza forgalomba. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább palackozott vizeit.
Vágólapra másolva!

Miközben a vízhez való hozzáférés alapvető emberi jognak számít, vannak olyan gyártók, amelyek luxustermékként adják el a különleges palackozott vizeiket. Noha elsőre sokan gondolhatják, hogy nincs is valódi különbség két palack víz között, a szakértők pontosan tudják, milyen hatalmas eltérések lehetnek közöttük.

A vízfajták közti legfontosabb különbség a származási hely.

Az adott termék származhat például természetes forrásból, tározóból, gleccserből vagy jéghegyből is. A palackozott vizek árát pedig az is befolyásolja, hogy a gyártó mekkora figyelmet fordít a fenntarthatóságra.

A The Richest összeállítása alapján bemutatjuk, melyek a világ legdrágább palackozott vizei.

5. Ô Amazon

Az Amazon Air Water az egyetlen csúcskategóriás márka, amely

egyenesen a levegőből meríti a vizet.

A gyártó a vizet az Amazonas területén gyűjti be, ahol a fák természetes módon szűrik a párás levegőt. A cég úgy tudja megszűrni és palackozni a vizet, hogy a technológia segítségével a víz soha nem érinti a földet.

Egy liter Ô Amazon víz 110 dollárba (kb. 43.500 forint) kerül.

4. Svalbarði

A norvég Svalbarði különlegessége, hogy ez a világ „legészakibb" vize, amely kapható.

A gyártó a Spitzbergák (Svalbard) északi fjordjaiból nyeri ki a vizet, és közben kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre is.

A gyártás költsége azonban igen magas, mivel komoly kihívás a jéghegyekből megszerezni a kívánt vízmennyiséget, mielőtt azok beleolvadnak az Északi-sark közelében található tengerekbe.

Egy liter Svalbarði víz ára nagyjából 185 dollár (kb. 73 ezer forint).

A cikk a következő oldalon folytatódik, kérjük, lapozzon!