Nem lesz több 1 GB memóriájú androidos mobil

hmd global nokia c1 plus
Nokia C1 Plus
Vágólapra másolva!
Jó ideje a gyártók szerencsére maguktól sem erőltették a piacra dobásukat.
Vágólapra másolva!

Újabb lépést tett a legolcsóbb androidos okostelefonok használhatóbbá tétele érdekében a Google, a nemrég megjelent Android 13-tól kezdve megemelte a minimum rendszerigényt az olyan okostelefonok és táblagépek esetében, amelyekre a gyártók elő kívánják telepíteni a Play Áruházhoz, a Gmailhez, vagy épp a YouTube-hoz hasonló alkalmazásait.

Két gigabájtnál kevesebb memóriával nem kerülhet piacra Android 13-as okostelefon vagy tablet Forrás: HMD Global

Két változtatás történt, az Android 13-tól kezdve a készülékeknek egyrészt legalább 2 GB memóriával, másrészt minimum 16 GB háttértárral kell rendelkezniük. Az előírások az operációs rendszer normál változata mellett a kisebb rendszerigényű Go Edition kiadására is vonatkoznak.

Az új követelményeknek nem megfelelő, Android 12-es eszközök nem frissíthetőek az Android 13-ra.

Szerencsére a minimum követelmények feljebb srófolása inkább csak jelképes, 16 GB háttértárnál kevesebb emberemlékezet óta a legolcsóbb mobilokban sincs, emellett pedig kevés olyan gyártó maradt, amelyik hajlandó lett volna az elmúlt két-három évben 1 GB memóriával szerelt okostelefont piacra dobni.

Ez a mennyiség még az Android Go Edition számára is borzasztóan kevés, az új minimum 2 GB is hajtépésre sarkalló felhasználói élményhez vezethet, már évek óta a 3 GB RAM mondható az abszolút minimumnak az androidos okostelefonokban és táblagépekben

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!