Piacra került Stuart Mária kedvenc kastélya

Vágólapra másolva!
Skóciában, Edinburgh-től északra Fife megyében, Auchtermuchty ősi városkájához közel, piacra került egy igazi különlegesség. a Myres-kastély egykor Stuart Mária, a skótok királynőjének kedvenc tartózkodási helye volt.
Vágólapra másolva!

A közel 500 éves, az 1530-as években épült kastélyért a birtokával együtt 4 millió dollár (kb. 1,6 milliárd forint) feletti ajánlatokat vár az értékesítést bonyolító Savills. Az ügynökség nyilvánosan nem pontosította, jelenleg kik a tulajdonosai a korábban esküvői helyszínként és családi otthonként egyaránt működő épülenek, az azonban bizonyos, hogy a pompás kastély története során többször váltott funkciót - ismerteti a Dirt.

Építési idejéből származó érdekesség, hogy a kastély közelében álló fák közül a legidősebbet, egy spanyolgesztenye-fát még maga Stuart Mária ültette egy alkalommal, amikor a birtokon tartózkodott, kedvenc kastélyában.

A 10 hálószobás épületben 1999-ben átfogó modernizációt végeztek. Ennek keretében számos energiatakarékos megoldást vezettek be az akkori tulajdonosok, a kastély saját biomassza-feldolgozót kapott, belső tereit felújíották, sőt, a birtokon még egy helikopter-leszállót is kialakítottak.

A Myres-kastély (mai nevét a 19. század végén kapta) ódonnak tehát semmiképp nem nevezhető, sőt, kifejezetten világos, modern felszerelésű belső terei alapján az ügynökség is elsősorban nagyobb családok otthonául ajánlja - noha kétségtelen, hogy továbbra is alkalmas rendezvények helyszínéül, vagy filmes helyszínnek.

Az alábbiakban az ügynökségi képekből közlünk válogatást: