Érik az újabb botrány az angol királyi családban

gyász, gyászoló tömeg, Windsor, Meghan Markle, Kate Middleton, Prince Harry, Prince William
WINDSOR, ENGLAND - SEPTEMBER 10: Meghan Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex speak with well-wishers at Windsor Castle on September 10, 2022 in Windsor, England. Crowds have gathered and tributes left at the gates of Windsor Castle to Queen Elizabeth II, who died at Balmoral Castle on 8 September, 2022. (Photo by Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Harry herceg és Meghan Markle gyermekei, Archie és Lilibet is megkapják a herceg és hercegnő címet, de szüleik nem elégedettek III. Károly döntésével.
Vágólapra másolva!

Meghan és Harry állítólag "dühösek" lettek amiatt , hogy gyermekeik nem kapják meg a HRH (His/Her Royal Highness, vagyis királyi fenség) címet is a herceg és a hercegnői címek mellé - írja a Blikk.

Harry és Meghan állítólag kiemelte, hogy András herceg lányai, Beatrix és Eugénia annak ellenére rendelkeznek HRH státusszal, hogy nem dolgozó királyi családtagok.

Archie és Lilibet a királynő halála után jogosultak a címekre az V. György király által 1917-ben meghatározott szabályok részeként - amelyek korlátozták a HRH-t használó királyi családtagok számát.

Meghan Markle nagyon kiakadt III. Károly döntésén Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Chris Jackson Getty Images

Phil Dampier királyi szakértő ezt nyilatkozta:

"Harry és Meghan örülhetnének, hiszen a herceg vagy hercegnő használata jól hangzik az Államokban. De bár a gyermekeik még mindig magasan állnak a trónutódlási sorban, nem lesznek dolgozó királyi családtagok, így teljesen helyes, ha nem viselik a HRH címeket. Sokan különben úgy gondolják, hogy Harrynek és Meghannak maguknak is el kellene veszíteniük a címüket, ezért szerintem egyszerűen el kellene fogadniuk ezt a kompromisszumot, és hálásnak kellene lenniük, hiszen sokkal rosszabb is lehetne nekik és a gyerekeiknek" - tette hozzá a szakértő.