Keller András: „Az MVM ZENERGIA koncert boldogságban részesített mindannyiunkat

ZENERGIA
Vágólapra másolva!
Hetedik alkalommal hívta életre egyedülálló koncertjét az MVM, ráadásul idén a fényfestéssel kísért koncert a telt házas Erkel Színház mellett öt vidéki nagyvárosban és online is követhető volt, így rekordszámú néző lehetett részese az élménynek országszerte. Az idei MVM ZENERGIA kapcsán a Kossuth-, Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas, érdemes művésszel, Keller Andrással beszélgettünk.
Vágólapra másolva!

Újragondolt klasszikusok csendültek fel Rúzsa Magdi, Balázs János és a Concerto Budapest előadásában 2022 augusztusában: az MVM ZENERGIA ezúttal is egyedülálló zenei élménnyel és látvánnyal várta az érdeklődőket.

A MŰSOR GERINCÉT EZÚTTAL A KLASSZIKUS ÉS KÖNNYŰZENE, MAGYAR NÉPDALOK, FRANCIA SANZONOK, JAZZ, ROCK ÉS A RÉGI MAGYAR FILMSLÁGEREK VILÁGÁBÓL JÓL ISMERT MŰVEK ALKOTTÁK MÉG SOSEM HALLOTT ÁTIRATOKBAN, FÉNYFESTÉS KÍSÉRETÉBEN.

„Először vettem részt az úgynevezett crossover műfajban, de a találkozás ezekkel a darabokkal és művészekkel, Rúzsa Magdival és Balázs Jánossal a nyár egyik fénypontját jelentette számomra. Az egyedülálló koncerttel járó munka egésze hatalmas élmény és óriási öröm volt, maga a koncert estje pedig igazán mély boldogságban részesített mindannyiunkat, de azt hiszem, a közönség is átérezte az ünnepélyes hangulatot."

- fogalmaz Keller András.

A műsor gerincét ezúttal klasszikus és könnyűzene, magyar népdalok, francia sanzonok, jazz, rock és a régi magyar filmslágerek világából jól ismert művek alkották. Forrás: MVM Zrt.

Az est során felcsendülő klasszikus, szimfonikus darabokat a Kossuth-díjas magyar hegedűművész, karmester vette műsorra, aki kérdésünkre Liszt Ferenc Magyar fantáziáját emelte ki, amelyet ezúttal Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművésszel közösen szólaltattak meg. „János egészen különlegesen és káprázatosan játszott, mindannyian nagyon örültünk neki, hogy ezt a művet megmutathattuk így a közönségnek."

húzza alá Keller András. A műsor kapcsán kiemelte a Rúzsa Magdival közös munkát is, aki csodálatos művész és magával ragadóan énekel, valamint felhívta a figyelmet Szentpáli Rolandra, akit kiemelkedő tubaművésznek nevezett. Az MVM ZENERGIA neki köszönheti a remek szimfonikus átiratokat és a kimagasló hangszerelést.

Rekordszámú nézőt kápráztatott el idén az MVM ZENERGIA. MVM Zrt.

„„Rolandnak hála fantasztikus, új színekkel gazdagodtak a művek, hatalmas sikernek tartom, hogy ezúttal szimfonikus zenekari előadásban hallhatta a közönség a korábban esetleg más formában ismert dalokat. Műsorunk azért is volt különleges mert Balázs János folyamatos improvizációi, mindannyiunknak újfajta előadásmódot jelentettek. Úgy gondolom, az este minden fellépője megtarthatta művészi szabadságát, és egymást inspirálva zenéltünk, ez pedig mindannyiunknak izgalmas élmény és tapasztalat volt."

Keller András beszélgetésünk során többször kiemelte, hogy mennyire nagyra értékeli az MVM azon gesztusát, miszerint „egy nagy állami vállalat felvállalta, hogy a zenén keresztül is szeretne energiát adni. Nagyon komoly üzenet a részükről, hogy szükségét érzik megtölteni az emberek szívét és lelkét is energiával, hiszen ezt tovább tudjuk adni egymásnak. A nehéz időkben még inkább abból tudunk csak gazdálkodni, ami belülről fakad: a lélek energiájából hozzuk létre az életenergiát."

Balázs János és Keller András az MVM ZENERGIA színpadán Forrás: MVM Zrt.

"Fantasztikus, hogy az MVM felfedezte, hogy a zenével mindenkit meg lehet szólítani, mely olyan élményt ad, ami boldogságot teremt"

A RANGOS ESEMÉNY KARMESTERE A RENDEZVÉNY EGYIK LEGNAGYOBB ERÉNYÉNEK TARTJA, HOGY A KÖZÖNSÉG ÉS A ZENÉSZEK KÖZÖTT HATALMAS ENERGIA JÖTT LÉTRE A HELYSZÍNEN.

Fantasztikus, hogy mielőtt megérkeztünk, még nem tudtuk milyen hatásfokon fog égni a koncert, ám a műsor kezdetekor már lehetett érezni, hogy a művészek és a közönség között egyre jobban kezd felizzani valami. Ezt persze senki nem tudja előre eltervezni, csak remélni lehet, hogy így lesz. Ennek a tűznek köszönhetően úgy érzem, beteljesült a ZENERGIA szó, és ezért végtelenül hálásak vagyunk valamennyien. Csodálatos volt együtt zenélni, nemcsak a műfajok olvadtak egybe, hanem a zene, az előadók és a közönség is. Remélem lesz még lehetőségünk hasonló produkcióban együtt részt venni." ─ zárta a beszélgetésünket Keller András.