Hamarosan újabb Windows 10 búcsúzik

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Csak az év végéig járnak biztonsági frissítések a tavaly tavasszal kiadott verzióhoz.
Vágólapra másolva!

A Windows 11-hez hasonlóan idéntől a Windows 10 is csak évente egyszer kap majd a verziószámát megváltoztató „óriásfrissítést", hiszen a Microsoft már nem kíván érdemben foglalkozni vele. Ennek megfelelően az egyes verziók életciklusa valószínűleg hosszabb lesz az elmúlt években tapasztaltnál, ritkábban jönnek-mennek majd az operációs rendszer változatai, ami jó hír a felhasználók számára.

Idéntől a Windows 10 is csak évi egy verziófrissítést kap, a következő 22H2 kiadás valamikor a közeljövőben válhat elérhetővé, a jelenlegi hírek alapján feltűnő újítást nem hoz majd Forrás: Adam Sondel / Pexels

A napokban a Microsoft felhívta a figyelmet, hogy közeleg a 2021 tavaszán kiadott 21H1 változat támogatási idejének vége, a Windows 10 May 2021 Update néven is emlegetett rendszerhez 2022. december 13-án érkeznek majd utoljára biztonsági frissítések. Az AdDuplex júniusi adatai alapján a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépek 23,9 százalékán fut ez a változat.

A Microsoft jó eséllyel a felhasználók javát januárig automatikusan frissíti majd a 21H2 jelzésű utódjára, bár biztosan maradnak jó néhányan, akiknél valamiért nem települ a frissítés, nekik a Windows 10 letöltési oldaláról beszerezhető segédprogrammal kell majd kikényszeríteniük az éppen aktuális főverzió telepítését. A számítógépen futó Windows 10 verziója a Gépház alkalmazás RendszerNévjegy oldalán deríthető ki a Windows-specifikációk részben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!