Pofátlan másolat, de így is telitalálat az olcsó kínai elektromos sportautó

SC-01 kínai sportautó
Vágólapra másolva!
Egyértelmű, hogy a Lancia Stratos modern változatát koppintották le a tervezők, az SC-01 ettől függetlenül ígéretesnek tűnik. Elképesztő teljesítményt és gyorsulást kínál méltányos áron az SC-01.
Vágólapra másolva!
Forrás: Small Sports Car

A Small Sports Car SC-01 435 lóerős teljesítményt és 500 km-es hatótávolságot kínál 18,75 millió forintnak megfelelő vételárért, ami a kocsi tudását figyelembe véve igencsak kedvező. A Small Sports Car nevű startup reményei szerint hamarosan a kétüléses kupé lesz Kína „nemzeti sportautója", mivel elérhető árú és „tiszta vezetési élvezetet" nyújt a sofőrjének.

Forrás: Small Sports Car

Az SC-01 névre keresztelt modell a cég első autója, amelyet a tervek szerint 2023-tól lehet majd megvásárolni. A kínai Sohu híroldal szerint a kupé mindössze 4085 mm hosszú, 1820 mm széles és 1162 mm magas, súlya pedig 1300 kg, vagyis méretében hasonló a benzinmotoros Alpine A110-hez, és csak 200 kilóval nehezebb nála az akkumulátoros elektromos hajtás ellenére.

Nehéz lenne tagadni, hogy a dizájnerek a Lamcia Stratos modern, Ferrari-alapokra épült változatából merítettek ihletet, az SC-01 hátulja és oldala is szinte egy az egyben megegyezik az olasz autóéval, egyedül az orr-rész kialakítása lett egyedi Forrás: Small Sports Car

Az elöl és hátul elhelyezett villanymotorok összesen 435 lóerőt képesek leadni, így nem csoda, hogy az összkerék-hajtású SSC-01-nek csupán 3,9 másodpercre van szüksége, hogy felgyorsuljon 0-100 km/h-ra.

A modern Stratos, amit másoltak Forrás: Manifattura Automobili Torino

Középre, az ülések mögé szerelték az akkumulátort, ami a középmotoros sportautókéhoz hasonló súlyelosztást eredményezett. És további előnyöket is jelentett, például az üléseket mélyebbre tehették, mintha a padlóban lenne az akkumulátor, és kisebb lehetett az autó magassága és légellenállása is.

Még a felniket is lemásolták Forrás: Small Sports Car

A külső karosszériaelemek egy térvázas konstrukciót rejtenek helytakarékos, vízszintesen elhelyezett, nyomórudas lengéscsillapítókkal, a beltérből a súlycsökkentés érdekében még az érintőképernyőt is elhagyták.

Kis Alfa Romeo vagy Ferrari is lehetne Forrás: Small Sports Car

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy az SSC-01 forgalmazását Kínán kívül is tervezik-e.