12 nap után egy folyóban találtak meg egy eltűnt gyereket Japánban

Vágólapra másolva!
Japánban 12 nappal egy 7 éves kislány eltűnése után, kedden egy gyermek holttestét találták meg egy folyóban. Saya Minami esete országos figyelmet kapott Japánban, mivel az ország alacsony bűnözési rátájáról és magas közbiztonságáról ismert, különösen a gyermekek esetében.
Vágólapra másolva!

A kislány szeptember 23-án tűnt el.

Egy meleg, átlagos szeptemberi napon, nem sokkal dél előtt Saya Minami azt tervezte, hogy találkozik az édesanyjával egy közeli parkban.

A 7 éves kislány alig várta, hogy elhagyhassa a házat, ezért egyedül indult el és rózsaszín rollerével haladt a jól ismert útvonalon.

Amikor édesanyja öt perccel később próbálta megtalálni Sayat, a kislány sehol sem volt. Édesanyja még aznap hívta a rendőrséget, és önkéntesek segítségével azóta is keresi a 7 éves kislányt.

Az eset országos figyelmet kapott Japánban, mivel az ország híres alacsony bűnözési rátájáról és a magas közbiztonságáról, különösen a gyermekek esetében.

12 nappal Saya eltűnése után, amikor egy tájfun vonult át Japán középső részén, a rendőrség közölte, hogy egy kerékpáros talált egy kis holttestet, amely a lány Chiba prefektúrában lévő otthona közelében folyó Edo folyóban úszott - írja a Vice.

Bár még nem erősítették meg, hogy valóban Sayáról van-e szó, a rendőrség szerint a holttest egy kislányé, és szinte ugyanolyan ruhát visel, mint amit a gyermek viselt eltűnése napján. A rendőrség boncolást végez, hogy megerősítse a személyazonosságot és megállapítsa a halál okát - jelentették helyi csatornák.

A lány esetét övező rejtélyes részletek napok óta foglalkoztatják Japánt.

Saya eltűnésének napján dél körül a biztonsági kamera felvételei azt mutatják, hogy a kislány az úton rollerezik, körülbelül 900 méterre attól a parktól, ahol az édesanyjával való találkozást megbeszélték.

Később azonban a rózsaszín rollert egy másik parkban találták meg elhagyatottan.

Bár a rendőrség még nem közölte, hogy Saya bűncselekmény áldozata lett-e.

Egy nappal Saya eltűnése után a lány cipőit és zoknijait szépen elhelyezve találták meg a folyómeder mentén, mindössze 30 méterre a parktól. A szülei a cipők megtalálása előtt háromszor is keresték őt ezen a környéken, de nem látták ezeket a ruhadarabokat.

Azt gyanították, hogy valaki a látogatásuk után tette oda őket. Ráadásul a szülei szerint Saya nem szerette, ha vizes lett a lába, és nem volt az a fajta, aki rendesen levette a zokniját.

Négy nappal később Saya kalapját, amelyre a neve volt írva, körülbelül egy kilométerrel lejjebb találták meg, mint ahol a cipőjét megtalálták. A holttest megtalálása előtt Saya szülei több nyilvános felhívást tettek lányuk eltűnésével kapcsolatos információkért, néha közvetlenül Sayához szólva.

- könyörgött a családja szeptember 27-én.

Masudo városa, ahol Saya élt, még azzal is büszkélkedhet, hogy országszerte az egyik legjobb és legbiztonságosabb hely a gyereknevelésre.

2021-ben több mint 14 000 gyermek eltűnését jelentették Japánban. Összehasonlításképpen az Egyesült Királyságban, amelynek lakossága fele akkora, mint Japáné, körülbelül 47 000 gyermek eltűnését jelentették be tavaly.