Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Gazdag Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Philadelphia Union magyar válogatott középpályása az alapszakasz utolsó fordulójára is tartogatott egy pazar produkciót. Nem csoda, hogy bekerült a forduló álomcsapatába.

A 17-szeres válogtott középpályás fantasztikus első idényt produkált a Philadelphia Unionban. A klub 16 találatos gólrekordját már régen megdöntötte, a Toronto elleni utolsó alapszakasz-mérkőzésen rúgott mesterhármasával 22 találatnál állt meg, szezonbeli 27 találatával pedig a klub történetének negyedik legeredményesebb játékosa lett egyetlen szezon után.

22 gólja mellé kiosztott tíz gólpasszt is, hasonló bravúrra, azaz gólok és gólpasszok számában is kétszámjegyű eredmény elérésére pedig korábban

mindössze négyen voltak képesek a liga történetében, ráadásul nem is akárkik: Carlos Vela, Sebastian Giovinco, Diego Valeri és Zlatan Ibrahimovic.

Hozzájuk csatlakozott most Gazdag Dániel, és az alapszakasz gólkirálya Hany Mukhtar (23 találattal zárt).

A Toronto elleni meccsen Gazdag a három gólja mellé kiosztott egy gólpasszt is, az Union pedig sikerével megnyerte a Keleti Főcsoportot, és egészen a döntőig élvezheti a hazai pálya előnyét (sőt, ha a nyugati első Los Angeles FC elvérzik útközben, akkor a fináléban is).

Mindent egy helyen az Eb-ről