Leállhat a mobilhálózat is, ha áramkimaradás lesz

göteborgi bevásárlóközpont, Göteborg, Nordstan
Vágólapra másolva!
Egy esetleges áramkimaradás esetén Svédországban a mobilhálózathoz sem férhetnek majd hozzá átmenetileg az emberek, ugyanis nemrég kiderült, hogy a szolgáltatókat az állam a városokban csak egy órára elegendő vészhelyzeti tartalék felhalmozására kötelezte - írja a Magyar Nemzet a V4NA hírügynökség cikke alapján.
Vágólapra másolva!

Az elhibázott energiapolitika és az Oroszország ellen bevezetett szankciók következtében nagy a kockázata annak, hogy a svéd háztartások és vállalkozások idén télen kénytelenek lesznek ideiglenesen, tervezett módon lekapcsolódni az elektromos hálózatról. Azonban a helyzet nemrég tovább súlyosbodott, ugyanis a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a tervezett áramkimaradások idején még a mobiltelefon hálózatnak is búcsút mondhatnak az emberek.

Egy göteborgi bevásárlóközpont: komoly gond lehet Svédországban áramkimaradások esetén Forrás: Shutterstock

A svéd Svenska kraftnät villamosenergia-szolgáltató úgy véli, hogy fennáll a valós veszélye annak, hogy Svédországban annak érdekében, hogy elkerüljék a teljes áramszünetet, egyes területeket tervezetten le kell majd kapcsolni a hálózatról.

Ebben az esetben egy kisváros, vagy akár egy nagyvárosi kerület időszakosan áram nélkül maradhat a téli időszakban.

A Svéd Polgári Védelmi Ügynökség (MSB) dokumentumai szerint a legvalószínűbb forgatókönyv szerint 2-4 órás tervezett áramkimaradásokra számíthatnak majd a polgárok.

További részletek a lap online oldalán olvashatók.