Nem sokáig használnak majd USB-C-t az iPhone-ok

iPhone 14 Pro és Pro Max
Vágólapra másolva!
Egy neves elemző szerint a saját ötletének állítaná be az USB-C-re váltást az Apple, majd gyorsan elhagyná a töltőtportot, és vezeték nélküli kivitelre váltana.
Vágólapra másolva!

Mark Gurman és a Bloomberg úgy értesültek, hogy az Apple már a jövő évi iPhone 15 szériával átvált az USB-C portra. Ezzel 1 évvel megelőzi a kötelező EU-s törvényeket, amely 2024. őszére írja elő az USB-C-re váltást. Gurman szerint ennek az oka az, hogy nem akarnak az utolsó pillanatig várni, a legolcsóbb iPad (az utolsó iPad Lightning porttal) már idén átvált USB-C-re, az iPhone-ok pedig jövőre.

iPhone 14 Pro és Pro Max Forrás: wired

Fokozatosan állnak majd át USB-C-re az egyéb Apple eszközök, mint az AirPods, a Magic Mouse, a Magic Keyboard vagy a Magic Trackpad.

Gurman forrásai szerint az Apple azért hozza előre a váltást, mert a saját ötleteként akarja azt beállítani, nem pedig törvényi kényszernek. Azonban azt is állítja, hogy az Apple rövid időre tervez az USB-C-vel, ugyanis amilyen gyorsan csak tud, vezeték nélküli töltésre és átvitelre váltana, végleg elhagyva a fizikai csatlakozót.