Beperelték egy csípős szósz gyártóját, mert a termék nem ott készül, amire a neve utal

Texas Pete, csípős, szósz
Grovetown, Ga USA - 02 15 22: Retail store shelf Texas Pete hot sauce side view
Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai férfi beperelte a Texas Pete nevű csípős szósz gyártóját, miután megtudta, hogy azt nem Texas államban készítik - írja a FoxBusiness.
Vágólapra másolva!

A múlt hónapban benyújtott csoportos keresetben Phillip White azt állította, hogy 2021 szeptemberében egy Los Angeles-i szupermarketben 3 dollárért (mintegy 1400 forint) vásárolt

egy üveg Texas Pete csípős szószt, abban a hitben, hogy texasi ízt kóstolhat meg.

Texas Pete csípős szósz Forrás: shutterstock.com

Miután megtudta, hogy a csípős szósz az észak-karolinai Winston-Salemben készül, azzal vádolta meg a TW Garner élelmiszeripari vállalatot, mint a szósz gyártóját, hogy a név megtéveszti a vásárlókat. Ő ugyanis állítása szerint nem vette volna meg ezt a terméket, ha azon jól ovasható a gyártási helye.

- áll a keresetben.

A Texas Pete szószok elnevezésének magyarázata egyébként a cég hivatalos honlapján olvasható:

"Hogy lehet az, hogy egy Észak-Karolinában készült ízletes pirospaprikaszószt történetesen 'Texas Pete'-nek hívnak?". A névválasztás indoklása így hangzik: Sam Garner, a szósz létrehozója a csípős texasi konyha és ízvilág előtt akart így tisztelegni, a Pete pedig a fia beceneve.

A perben a vállalatot kártérítésre, valamint a név és a márkajelzés megváltoztatására kérik. A válaszra november 10-i határidőt szabott a bíróság.