Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Premier League 12. fordulójában a Manchester United a szezonbeli legjobb játékával 2-0-ra megnyerte a Tottenham elleni rangadót. A találkozó után azonban nem a United parádés teljesítményétől zengett a sportsajtó, hanem arról, hogy az kispados Cristiano Ronaldo megsértődött és még a lefújás előtt beviharzott az öltözőbe. Az ötszörös aranylabdás támadó azóta kikerült a csapat Chelsea elleni rangadóra készülő keretéből, Erik ten Hag vezetőedző pedig egy újabb elképesztő részletet árult el az esetről.

A 37 éves támadó szokás szerint csak kispados volt a Manchester Unitedban. Ronaldót aztán a Tottenham elleni meccs második félidejében elküldte melegíteni Erik ten Hag. A találkozó hajrájában a portugál támadó nem került pályára, ez pedig egy külső szemlélőnek úgy tűnhetett, hogy a holland edző nem akarta pályára küldeni, Ronaldo pedig ezen megsértődött és még a lefújás előtt olyan dühösen viharzott be az öltözőbe, hogy még az érte rajongó gyerekeknek sem adott pacsit.

Szombat este a Manchester United a Chelsea otthonában játszik rangadót a Stamford Bridge-en, Ronaldo pedig csütörtök este kikerült a csapat keretéből. Az ötszörös aranylabdás ezt követően egy közhelyekkel teli Instagram-posztban magyarázta a bizonyítványát, de bocsánatot nem kért a tettéért. Pedig igazán megtehette volna, ugyanis a Chelsea elleni találkozó előtti sajtótájékoztatón rákérdeztek az esetre Erik ten Hag vezetőedzőnél, a holland szakember pedig elárulta, hogy ő pályára akarta küldeni Ronaldót szerda este, de a portugál támadó megtagadta a pályára lépést a Tottenham elleni meccs hajrában.

"Én vagyok a menedzser. Én vagyok felelős a kultúráért, nekem kell megszabnom a normákat és az értékeket.

- nyilatkozta Erik ten Hag.

Ronaldo nyáron a teljes felkészülést kihagyta a Manchester United csapatánál, majd augusztusban 52 nap kihagyás után visszatért a pályára a Rayo Vallecano elleni felkészülési meccsen. Az ötszörös aranylabdást a szünetben le is cserélte a holland edző, Ronaldo pedig a lecserélését követően azonnal elhagyta a Manchester United stadionját.

Mindent egy helyen az Eb-ről