Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján tudatta, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Tam Courts vezetőedzővel. A skót szakembert a horvát Dean Klafuric váltja a kispesti csapat kispadján.

Tam Courts 2022 júniusában vette át a Honvéd irányítását, a nyári felkészülést és a játékoskeretben történt jelentős változásokat követően a 2022/2023-as szezon nyitányán ült először tétmeccsen a kispesti kispadon. A skót szakember a Honvédot összesen 12 bajnoki és két kupamérkőzésen irányította, amelyeken öt győzelem, négy döntetlen és öt vereség volt a mérlege. A Honvéd a közleményében minden jót kívánt Tam Courtsnak, és hangsúlyozták, hogy a skót szakembernek fontos szerepe volt abban, hogy több akadémistát is sikerült beépíteni a felnőttcsapat keretébe.

Tam Court menesztése után a Honvéd szinte azonnal bemutatta új edzőjét. A szombati Fehérvár elleni meccsen már a horvát Dean Klafuric irányítja a csapatot. A klub azt írja, Klafuric 2008 óta dolgozik edzőként. Csaknem másfél évtizedes karrierje során pedig a futball minden szegmensében gyűjtött tapasztalatokat: megfordult az utánpótlásban, a női labdarúgásban is.

A horvát Dean Klafuric a Honvéd új edzője Forrás: honvedfc.hu

Segéd- és vezetőedzőként Európában és Ázsiában is ért el sikereket. Olyan kiváló labdarúgók képzésében vett részt, mint a horvát válogatott, korábbi Barcelona- és Milan-játékos, Alen Halilovic, a Romában futballozó Ante Coric, a vb-ezüstérmes Marko Pjaca vagy a Wolfsburgban szereplő Josip Brekalo.

„Boldog vagyok, hogy immár részese lehetek a Honvéd-családnak és itt nemcsak a klubra, hanem a szurkolókra is gondolok.

Azért fogok dolgozni, hogy szép időszak álljon előttünk. Fontos, hogy szervezett futballal rukkoljunk elő, hogy eredményesek legyünk, olyan játékot kell nyújtanunk, amivel kivívjuk a szurkolók elismerését" - nyilatkozta a Honvéd új edzője, aki legutóbb a horvát Slaven Belupo edzője volt.