Kiemelkedő forgalmat hoz az egyetlen őszi hosszú hétvége a belföldi turizmusban

Therme Wien Bécsi Gyógyfürdő pár wellness  medence
Fiatal pár a Bécsi Gyógyfürdő medencéjében
Vágólapra másolva!
Kiemelkedő forgalmat hoz az egyetlen őszi hosszú hétvége a belföldi turizmusban, sőt, az év végi ünnepekre öt százalékkal több szállásfoglalás érkezett, mint 2019-ben ilyenkor. Miskolctapolca idén nem került be a tíz legkedveltebb város közé, de a barlangfürdő újranyitásának hírére máris megindulhattak a foglalások, ugyanis a szálláshelyek nagyjából háromnegyede megtelt.
Vágólapra másolva!

Tavaly még a hetedik legkedveltebb belföldi turisztikai célpont volt Miskolctapolca az őszi időszakban, idén viszont nem került be az első tízbe sem a barlangfürdője miatt amúgy rendkívül népszerű település – nyilatkozta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Időközben kiderült, hogy az utolsó pillanatban mégis megmenekül a régió turizmusa, amelyet a fürdő éltetett, és sikerül újranyitni október 28-án a központi attrakciónak számító létesítményt.

Illusztráció Forrás: Stukhard / Cathrine Stukhard

A fürdő december 31-ig üzemel, és remények szerint még tovább is, ezen dolgoznak a helyi önkormányzattal.

A Szallas.hu adatbázisában már most 5 százalékkal több foglalást rögzítettek karácsonyra és szilveszterre, mint 2019-ben ilyenkor

- nyilatkozta a cég sajtószóvivője.

Fontos információ, hogy egyelőre nincs nyoma szállodabezárási hullámnak, legalábbis a hivatalos közlések szintjén. A Szallas.hu-n a vendégek az őszi időszakban csaknem 16 ezer belföldi szálláshely közül választhatnak.

A kínálatban több mint 900 a hotel. Ezek közül mindeddig kevesebb mint 1 százalékuk jelezte, hogy véglegesen bezár. Nagy bajok jelei egyelőre nem látszanak a szállásfoglalási rendszerekben, a hotelüzemeltetők az év végére fókuszálhatnak.

Az üzemszünetet már bejelentő szállodák között vannak, amelyek a zárva tartás idején a szükséges és lehetséges energetikai felújításokba kezdenek, olyan halaszthatatlanná vált beruházásokba, amelyek a következő időszak működési feltételeit optimalizálhatják.

További részletek a Világgazdaság cikkében.