A Juventus a pokolban, döntöttek a vezetőedző sorsáról

fbl Horizontal
Juventus' Italian coach Massimiliano Allegri looks on prior the UEFA Champions League 1st round day 5, Group H football match between SL Benfica and Juventus at the Luz stadium in Lisbon on October 25, 2022. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Valósággal sokkolta Olaszországot, hogy egyik legnagyobb múltú klubja, a Juventus a csoportkörökben búcsúzik a Bajnokok Ligájától. A vezető helyi lapok egyenesen rémálomszerű teljesítményről és pokolról cikkeznek, miközben arra is kíváncsiak, hogy ki téríti meg az az anyagi veszteséget, amit a klub a kieséssel elszenved. A legendás csapatnál ezalatt döntöttek a vezetőedző, Massimiliano Allegri sorsáról.

"A Juve a pokolban" - olvasható a Corriere dello Sport címlapján, miközben a Tuttosportot az érdekli, ki fizeti a kárt.

A Juventus az utolsó előtti csoportkörben 4-3-ra kikapott a Benficától, így már biztos, hogy a 2013-2014-es szezon óta először nem jut tovább a BL nyolcaddöntőjébe.

A Tuttosport számításai szerint a korai búcsú legalább 25 millió eurós bevételkiesést jelent a csapatnak. A lapok egyértelműen a kínos védekezési hibákban, valamint az intenzitás és a precizitás hiányában látják a kudarc okát.

"Fáj ez a kiesés, dühösek és csalódottak vagyunk,

de most a Serie A-ra és a felzárkózásra kell koncentrálnunk, hiszen nem jól kezdtünk a szezont, úgyhogy vissza kell szereznünk a fizikai és mentális energiánkat is.

El kell fogadnunk ezt a kiesést, és ezt a csalódottságot motivációvá kell fordítanunk a következő, Lecce elleni mérkőzésre, és arra is koncentrálnunk kell, hogy az Európa Liga indulás meglegyen"

- mondta Massimiliano Allegri vezetőedző a meccs után a Sky Sports Italia-nak.

Massimiliano Allegri marad a helyén Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A torinói klub bizalma a történtek ellenére rendületlen Allegriben. Az egyik legelismertebb olasz sportújságíró, Fabrizio Romano úgy tudja, nincs változás a vezetőedzői poszton, nem rúgják ki Allegrit. Andrea Agnelli klubelnök továbbra is kitart mellette, ami azt jelenti, hogy kitölti 2025 júniusáig szóló szerződését.