Bemutatták a világ leggyorsabb cipőit - videó

Shift Moonwalkers Launch, cipő, motoros cipő,
Vágólapra másolva!
A pittsburghi székhelyű robotikai és mérnöki vállalat, a Shift Robotics nemrég bemutatta akkumulátoros cipőjét, a Moonwalkerst. Azt ígérik, hogy a világ leggyorsabb cipője, a Holdjárók segítségével akár 250 százalékkal is gyorsabban haladhatunk majd gyalogosan.
Vágólapra másolva!

A kerekek speciális meghajtásának köszönhetően egyenetlen terepen is kitűnően lehet haladni ezzel a különleges cipővel, vagyis a Moonwalkers többféle terepen használható. Akkumulátora 1,5 óra alatt töltődik fel teljesen, a hatótávolsága pedig mintegy 9,7 kilométer. Mindezek mellett a kerekek egy gyors mozdulattal „Lock" módba állíthatók a lépcsőn - írja a Hypebeast.com.

Nem görkorcsolyák, hanem a világ leggyorsabb cipői Forrás: Shift Moonwalkers Launch / Youtube

Persze senki ne gondolja azt, hogy ezek a szerkezetek egyszerűen motoros görkorcsolyák lennének.

„Egyáltalán nem görkorcsolyák, hanem cipők. Méghozzá a világ leggyorsabb cipői" – kommentálja az újdonságot Xunjie Zang, a Shift Robotics alapítója és vezérigazgatója. Azok, akik támogatni szeretnék ezt a projektet, megtalálhatják őket a közösségi finanszírozási oldalon, a Kickstarteren, ahol 1099 dollárért rendelhető meg a Moonwalkers, a várható szállítási idő pedig 2023 márciusa.