Végre talán kezd valamit a csúcsmobilja melegedésével a Sony

Sony Xperia 1 IV
Vágólapra másolva!
Odébb van még az Xperia 1 V bemutatója, de a szivárgások szerint végre a hűssel is kezd valamit a Sony.
Vágólapra másolva!

A Sony Xperia 1 szériával kapcsolatban minden évben az a szakemberek véleménye, hogy majdnem a tökéletes csúcsmobilt rakta össze a Sony, de... Valami aprósággal mindig van gond, és általános probléma a túlmelegedés, az ebből fakadó korlátozások, lassulás. Az Xperia 1 V ugyan még odébb van, hiszen jövőre esedékes a bemutatója, de a szivárgások szerint a Sony végre kezdhet valamit az állandó túlhevüléssel.

Sony Xperia 1 IV Forrás: amateur photographer

A feltehetően horrorárazással érkező Xperia 1 V állítólag sokkal jobb kamerákat hoz, de új hűtési rendszert is kap. Azt beszélik, hogy kerámiaszerű hátlapot kap a készülék, ami sokkal jobban tudja majd eloszlatni a hőt, annak leadása 50 százalékkal javulhat.

Korai lenne persze bármit biztosra venni, de annyi bizonyos, hogx még az Xperia 1 IV is jelentős melegedéseket produkált, főleg nyári időszakban. Azt minden évben megígéri a Qualcomm, hogy az új top chipje majd takarékosabb lesz, de évek óta egyre jobban melegedő chipeket látunk, gyengülő üzemidőkkel. Így a hűtés kérdése is egyre kritikusabb a drága csúcsmobiloknál.