Processzorokat és okostelefonokat próbált átcsempészni a határon egy álterhes nő

telefon játék lányok
Chinese girls check out the iPhone 6 in an Apple store in Shanghai on October 17, 2014. Apple began selling its latest iPhone in China, nearly a month after other major territories due to a licence delay by regulators, but it faces a tough battle with rivals led by Samsung in the crucial market. Staff at an Apple Store in downtown Shanghai clapped and congratulated iPhone 6 customers as they left the shop, which opened two hours early for those who had pre-ordered. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Egy kínai asszony terhességet színlelt, hogy iPhone-okat és számítógépes csipeket csempészhessen át a határon - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Az asszony több száz számítógépes processzort és több iPhone-t is szeretett volna átvinni a határon,

ezek a műszaki eszközök Kínában ugyanis sokkal drágábbak, mint bárhol máshol a világon.

A helyi hírek szerint a szóban forgó nő november végén Makaóból tért haza Kínába, amikor a vámosok megállították, és "szokatlan" testtartásáról kérdezték. Az asszony azt válaszolta, hogy várandóssága ötödik hónapjában jár, a hasának mérete azonban gyanút keltett.

Miután a tisztviselők test szkennerbe küldték a nőt, azonnal látták, hogy egyáltalán nem terhes. A hamis "babapocakjában" pedig több mint 100 Intel processzort és kilenc iPhone-t találtak az ellenőrök.

Nem ez az első eset, hogy valaki megpróbált iPhone-okat átcsempészni a kínai határon. 2017-ben a hongkongi határőrök letartóztattak egy nőt, aki 102 darab iPhone-t szíjazott a testére, és így próbált átjutni a szárazföldi Kínába.

Hatalmas feketepiaca van az iPhone-oknak Kínában Forrás: AFP/Johannes Eisele

Kínában egyre nagyobb a műszaki cikkek feketepiaca, hatalmas tételekben árulnak fű alatt lopott és hamis árucikkeket.

A Forbes egyik jelentése kiemeli, hogy Kínában mennyire könnyű okostelefonokat vásárolni potom áron a csempészektől, akik "a márkás készülékek felszínes megjelenését és érzetét adják, de az ár töredékéért".

Ezt úgy tekintik, mint egy eszközt, amellyel a szegényebbek is hozzájuthatnak a mindenki máséhoz hasonló elektronikai eszközökhöz.