Bemutatkozott a belépőkategóriás DJI Mini 3 drón

dji mini 3 kvadrokopter drón
DJI Mini 3
Vágólapra másolva!
Bő fél órát képes a levegőben tölteni, támogatja a valódi vertikális videózást.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek pletykáit követően bemutatkozott és elérhetővé vált a DJI legújabb belépőkategóriás kvadrokoptere, a Mini 3-at a legkisebb büdzséjű vagy kezdő vásárlóknak ajánlja a gyártó. Nevéhez híven valóban apró és könnyű drónról van szó, a kézitáskában hordozható eszköz csak 249 grammot nyom, ennek ellenére 38 km/h-s szélben is képes lebegni a kép stabilan tartása mellett.

A Mini 3 érdekes fejlesztései közül kiemelhető az új 1/1,3 hüvelykes szenzorú kamera, ezzel bekapcsolt HDR mellett 4K/30fps videórögzítésre nyílik lehetőség, míg fotók 12-48 MP felbontásban készíthetőek vele. Elődjével ellentétben a drón már támogatja a valódi vertikális videórögzítést, képes mechanikailag felfelé és lefelé 90 fokkal elforgatni a kamerát. Hasznos még, hogy a 38 perc repülési időt kínáló normál akku mellett támogatja az 51 percet bíró Intelligent Flight Battery Plus telepet is.

A DJI drónok esetében megszokott navigációs és videós funkciókat ismerő drón hatótávolsága olyan 10 km, ilyen távolságból 720p / 30 fps videót képes valós időben visszaküldeni. A Mini 3 többféle alapcsomagban is kapható, távirányító nélkül 519 euróba kerül, kijelző nélküli távirányítóval már 609 euró, míg a kijelzőssel együtt 789 euró az ára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!