Nem aggódik a játékleárazások pápája

steam valve gabe newell
Gabe Newell, a Valve társalapítója, a steames leárazások pápája
Vágólapra másolva!
Szükségtelennek tartja a Call of Duty steames megjelenésére való garanciát.
Vágólapra másolva!

A napokban óriási lépést tett az Activision Blizzard játékkiadó 69 milliárd dolláros felvásárlása felé a Microsoft, felajánlott az akvizíciót minden versenyhatóság előtt fúrni próbáló Sony számára egy szerződést, miszerint az üzlet megvalósulása esetén tíz éven át garantálná mindegyik Call of Duty kiadását a PlayStation konzolokra.

Gabe Newell, a Valve társalapítója, a steames leárazások pápája Forrás: Ismeretlen internetes művész

Ráadásul ezzel nem áll meg a Microsoft, a versenyhatóságok meggyőzése érdekében a Nintendo, továbbá a piacvezető digitális számítógépes játékboltot üzemeltető Valve számára is felajánlotta ugyanezt a szerződést. A Nintendo az alkalmon kapva azonnal aláírta a megállapodást, hiszen a Switch konzoljára soha nem is volt elérhető a Call of Duty, azonban a Steamet üzemeltető Valve társalapítója és nagyvezére visszautasította az üzletet.

Gabe Newell három egyszerű indokot hozott fel: egyrészt nem kívánja a partnercéget hosszú távon rákényszeríteni a játékainak Steamen való kiadásába, másrészt a múltbéli tapasztalatok alapján nem kételkedik az Xbox-üzletágat vezető Phil Spencer steames terjesztésre adott korábbi szavában, harmadrészt pedig a Microsoft anyagilag érdekelt minden olyan platformon kiadni a Call of Dutyt, ahol az milliárd dolláros bevételeket generál.

A szerződéssel megkeresett három vállalat közül csak a Sony nem reagált még nyilvánosan az ajánlatra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!