Eldőlt Brad Pitt saját filmstúdiójának sorsa

Brad Pitt
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy francia befektetők vették meg Brad Pitt filmstúdióját. A tranzakció 300 millió dollárra (118,4 milliárd forint) értékelte fel Hollywood egyik legelismertebb független stúdióját.
Vágólapra másolva!

Brad Pitt Plan B Entertainment nevű filmstúdiója az elmúlt években olyan kasszasikereket gyártott, mint a "Holdfény" (Moonlight) vagy a pénzügyi világ sötét bugyraiba betekintést engedő "A nagy dobás" (The Big Short).

Az Oscar-díjas stúdió, amelyet a filmsztár még a 2000-es évek elején alapított Hollywood legsikeresebb, és a szakma által is leginkább elismert független stúdióinak számít.

Brad Pitt Forrás: Origo

Az Amazon és a Netflix számára is dolgozó Plan B három Oscar-díjat is nyert a legjobb film kategóriában "A tégla", "12 év rabszolgaság" valamint a "Holdfény" című mozikkal. A közelmúltban pedig olyan produkciókat készítettek, mint a Netflixen futó, Marylin Monroe életét feldolgozó Blond (Szöszi), valamint a Harvey Weinstein-botrányt feldolgozó She Said (Azt mondta).

A vállalat felvásárlása azok közé a ritka tranzakciók közé tartozik, amelyekben európai befektetők szállnak be a tengerentúli show-bizniszbe.

A tranzakció részletei nem nyilvánosak, de állítólag az ügylet 300 millió dollárra (118,4 milliárd forint) értékelte a Plan B-t, ennek felét készpénzben, másik felét Mediawan-részvényekben kapják meg a tulajdonosok.

További részletek ide kattintva olvashatók.