Vágólapra másolva!
Az Amazon lett a legújabb vállalat, amelyet kapcsolatba hoztak a Manchester United megvásárlásával, mióta az angol focicsapat jelenlegi tulajdonosa, az amerikai Glazer család elárulta, hogy mekkora összegért cserében lenne hajlandó távozni a klub éléről.

A Glazer család 2005 óta vezeti a Manchester Unitedet, ám rendkívül népszerűtlen a csapat szurkolói körében, akik így örömmel fogadták a hírt, miszerint a többség által gyűlölt tulajdonos bizonyos feltételekkel megválna a klubtól.

Ezért cserében eredetileg mintegy 4 milliárd fontos összeget mondtak az amerikaiak, azóta ez még feljebb, akár 6-7 milliárd fontra is felkúszott.

A család által kért hatalmas összeg miatt csak a leggazdagabb réteg jöhet számításba az új tulajdonosi címre: korábban az esélyesek között emlegették Mohammed bin Rasid Al Maktum sejket, Dubaj jelenlegi uralkodóját és egyben az Egyesült Arab Emírségek alelnökét, miniszterelnökét, valamint védelmi miniszterét; valamint azt a Sir Jim Ratcliffe-et is, aki korábban a Chelsea labdarúgócsapatáért is – sikertelenül – bejelentkezett.

A szurkolók az utóbbi években többször követelték a klubtulajdonos Glazer család távozását – már csak egy vevőre van ehhez szükség Forrás: AFP/Oli Scarff

A Raine Group befektetési céget a United kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként nevezték ki az eladási folyamathoz, ám a kért összeg iparági szakértők szerint „meghaladja a valóságot", ugyanis legfeljebb 2,5 milliárd fontra becsülik a United értékét.

A tárgyalásokhoz közel állók mégis potenciális vásárlóként említették a világ egyik legnagyobb, elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cégét, az Amazont,

amely a Premier League közvetítési jogával is rendelkezik és 2024-től Bajnokok Ligája-mérkőzéseket is sugározni fog.

A vállalat alapítója, Jeff Bezos nem kívánta kommentálni a sajtóhíreket.

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!