Eladták a házaikat, a hazaútra sincs pénzük: Messiék vb-sikere mindent megér az argentin szurkolóknak

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Argentína - Mexikó, Lusail Stadion, C csoport, 2022. 11. 26., KATAR
LUSAIL CITY, QATAR - NOVEMBER 26: Fans cheer prior to the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Mexico at Lusail Stadium on November 26, 2022 in Lusail City, Qatar. Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency (Photo by SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Argentínában hatalmas a szegénység, az infláció 88 százalékos, tíz emberből négy hihetetlen szegénységben él. A lakosság átlagbére nagyjából 320 font (150 ezer forint), gyakorlatilag mindenkinek két-három munkája van, és napi 16 órát dolgozik, miközben kétségbeesett küzdelmet folytatat a számlák kifizetéséért. Ám az argentin szurkolók félretették az anyagi gondjaikat, és Katarba utaztak, hogy megnézzék Messiék vb-döntőjét - írja a The Sun.
Vágólapra másolva!

Az argentin focirajongók közül a hírek szerint

több tízezren könyörögtek kölcsönökért, hogy átutazva a fél világot láthassák a kedvenceiket Katarban, így hatamas fölényben lehetnek majd a lelátón. A beszámolók szerint a drukkerek jókedvűen várják a finálét a nehézségek ellenére, ugyanis megingathatatlan a hitük, miszerint Messiék felérnek a csúcsra.

A fanatikusok úgy vélik, jelenleg a világbajnokság megnyerése az elszegényedett nemzet legfőbb prioritása.

„Azt akarjuk, hogy Argentína bajnok legyen –

- mondta Kelly Olmos munkaügyi miniszter.

Nicolas Orellano ügyvéd – aki Buenos Airesben borüzletet is vezet, hogy meg tudjon élni –

minden megtakarításából és a barátnőjétől kért kölcsönből utazott Katarba.

Előbb Spanyolországba repült, onnan Londonba, később Dubajba utazott, majd busszal és vonattal Szaúd-Arábián keresztül érkezett meg Dohába.

Mindenüket eladták az argentin szurkolók, csak hogy élőben lássák az argentin válogatott vb-sikerét Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Salih Zeki Fazlioglu

A lap beszámolója szerint a 30 éves Nicolas mára gyakorlatilag nincstelen lett, és egy nyüzsgő argentin szurkolói kommunában él a Dohától délre fekvő Barwa Barahat Al Janoubban, amelyet „kis Buenos Airesnek" neveznek.

„Nincs pénzem, és fogalmam sincs, hogyan jutok haza, de megéri, mert olyan közel vagyunk ahhoz, hogy Lionel Messi felemelje a világbajnoki trófeát. A politikusaink cserbenhagytak minket, de a futballcsapatunk nem – ők az egyetlen reményünk.

A különleges őrület hoz ide minket, amikor olyan kevesünk van. A barátnőm támogat, 500 dollárt adott kölcsön, amikor elfogyott a pénzem. De ismerek néhány embert, akik eladták az otthonukat, hogy pénzt szerezzenek, hogy Katarba tudjanak utazni. Még mindig nincs jegyem a döntőre, de bármit megadnék azért, hogy ott legyek a döntőn" - mondta az argentin fanatikus.

Mindent megtettek a drukkerek, hogy ott lehessenek Katarban Forrás: Getty Images/2022 Ian MacNicol/Ian Macnicol

A lap több embert is megszólaltatott, volt, aki elárulta, hogy teljesen tönkremegy anyagilag, amire hazaért, nincs pénze karácsonyi ajándékok megvásárlására, de nem fogja érdekelni,

a családja megérti. Hozzátette, az egyetlen ajándék, amit szeretne, az a világbajnoki cím.

Egy másik drukker arról beszélt, hogy

őrült történeteket hallott emberekről, akik eladták a házaikat, az autóikat, a tulajdonukat, bármit, hogy lássák, ahogy Messi felemeli a világbajnoksági trófeát.

„Tudjuk, hogy ez az utolsó esélye, és ő egy Isten számunkra. Sikerülni fog neki" - mondta a szurkoló.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!