Lopott lottószelvénnyel nyert 145 ezer fontot egy nő

Szerencsejáték, kaparós sorsjegy, lottó, illusztráció
HOUSTON, TEXAS - JULY 28: Lottery tickets are shown behind a Chevron gas station countertop on July 28, 2022 in Houston City. The lottery jackpot has increased to $1 Billion after not being matched Tuesday night. Brandon Bell/Getty Images/AFP (Photo by Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy amerikai nő részt vett egy "fehér elefánt" játékon (nálunk inkább Titkos Mikulásnak hívják), de az általa kinézett ajándékkártyát elcsenték előle, így szerzett magának egy másikat - ezzel 145.000 fontot (67 millió forintot) nyert.
Vágólapra másolva!

Az egyesült államokbeli Louisville-ből származó Lori Janes eredetileg egy 25 dolláros TJ Maxx ajándékkártyát kapott, amit az egyik kollégája a játék során elcsent tőle. Az ajándékcsere-játékot - a második lopást - követően

Janes-hez végül egy lottószelvény került, amiről nemsokára kiderült, hogy 145.000 fontot ért!

A szerencsés nyertes az Amerikában nagyon népszerű "fehér elefánt" játékban vett részt: ennek során mindenki visz magával a rendezvény helyszínére egy ajándékot, amit becsomagolva odaad a házigazdának. Cserébe pedig kap egy sorszámot. Ha már mindenki átadta az ajándékát, a vendégek sorszám szerint választhatnak magunkat egy ajándékot. Választhatnak felbontatlan ajándékot véletlenszerűen, de úgy is dönthetnek, hogy azt az ajándékot veszik el, amit más választott, vagyis ellopják. Egy ajándékot kibontása után kétszer lehet ellopni. Ha másodjára lopja el valaki, akkor az véglegesen az övé és már nem lehet többször ellopni.

Illusztráció Forrás: Getty Images via AFP/Brandon Bell

Lori Janes nem akart hinni a szemének, miután lekaparta a jackpotnyereményt jelentő szelvényt.

- mesélte az asszony.

A nyertes szelvényt eladó Sunrise Market, fisherville-i üzlet 1.400 font (648.000 forint) bónuszt kapott.

Janes a nyeremény egy részét a lánya diákhitelének törlesztésére fordítja majd, de jól jön a pénz az autók javíttatására is.

Forrás: Daily Star