Közel 50 millió forintnyi összeget adtak egy használt seprűért

seprű, harry potter, aukció, illusztráció, címlapkép
Harry Potter fans Owen Dumenil (L) and Ellie Jones look on at a Broomstick that was used in the latest Harry Potter Film at London's South Bank on July 2, 2011. Harry Potter fans donned costumes and flocked to London’s South Bank to see an exhibition of Harry Potter products and film props and costumes that were used throughout the series, ahead of the July 7, 2011 premiere of the final film Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2. AFP PHOTO/WARRER ALLOTT (Photo by Warren Allott / AFP)
Vágólapra másolva!
Világszerte rendkívül népszerű a Harry Potter-széria, és megszámlálhatatlanul sok rajongója van ezeknek a filmeknek, ennek ellenére meglepő, hogy valaki képes egy egész vagyont áldozni egy olyan tárgyért - nevezetesen egy seprűért -, amelyet az első két részben használtak. 
Vágólapra másolva!

Egy aukción 128 ezer dollárért, vagyis nagyjából 48 millió forintért kelt el egy Nimbus 2000, amit maga Daniel Radcliffe használt a Harry Potter és a bölcsek köve, illetve a Harry Potter és a Titkok Kamrája című filmekben - írja a Promotions.hu.

Rendkívül kelendő portékák a Harry Potter-sorozathoz köthető tárgyak Forrás: AFP/Warren Allott

Az aukción még Harry Potter szemüvege, illetve Voldemort varázspálcája is gazdára talált. Ez is igazolja, hogy még most is Harry Potter-lázban ég a világ, és J.K. Rowling varázsvilága máig ugyanolyan népszerű, mint 2011-ben, amikor véget ért az ebben az univerzumban játszódó fő széria.