Akár több millió forintot is érhetnek ezek a régi karácsonyi dekorációk

karácsonyfa kislány család
Vágólapra másolva!
Vannak, akik évről évre új díszeket szereznek be karácsonyfájukra, de olyanok is vannak szép számmal, akik előkeresik az előző ünnep után elpakolt díszeket, régi figurákat, dekorációkat. Talán kevesen gondolnak bele, de ezek között is lehetnek olyanok, amelyek idővel akár komoly pénzt érhetnek egyes gyűjtők számára. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat az ünnepi, antik díszeket, amelyekért hatalmas összeget kérhetnek el tulajdonosaik.
Vágólapra másolva!

10. A Department 56 rénszarvasfürdője

A játékház megalkotója 2005-ben úgy gondolhatta, hogy a részszarvasoknak is kijár a pihenés. Így megalkotta számukra a rénszarvasfürdőt, amely része egy több darabból álló, Északi-sark ihlette készletnek. A távirányítóval kivilágítható játék értéke 3.550 dollár (kb. 1,4 millió forint) – írja cikkében a Work and Money.

9. A Department 56 Whoville figurái

A Department 56 gyártó játékainak értéke annál magasabb minél ritkábbak. A korcsolyázó Grincs és Cindy-Lou Who készletért egy Dr. Seuss-rajongó 4.250 dollárt (kb. 1,6 millió forintot) fizetett ki.

8. A Születés jelenete öntöttvasból

Ez az antik karácsonyi készlet leginkább azon gyűjtök számára vonzó, akik értékelik a kézműves munkát. Az ünnepi dekorációt Jan Barboglio kézzel készítette öntöttvasból. A jól ismert jelenetet megidéző figurák körülbelül 13 centiméter magasak, valamint méretükhöz képest meglepően nehezek.

A kollekció értéke 4.500 dollár, azaz 1,7 millió forint.

Lapozzon a további karácsonyi dekorációk megtekintéséhez!