Dél-Korea feloldotta a szexbabákra vonatkozó tilalmat

sexbaba, szexbaba, sex, szex, doll, baba, illusztráció
19 March 2019, Finland, Helsinki: A female sex doll lies in a room of the sex doll brothel Unique Dolls. Hidden behind a supermarket the brothel offers sex with scarcely dressed dolls. There is also such an establishment in Germany. (to dpa-Korr "The end of sexual intercourse? The sex doll brothel of Helsinki") Photo: Steffen Trumpf/dpa (Photo by Steffen Trumpf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A dél-koreai hatóságok feloldották a felnőtt méretű szexbabák behozatalára vonatkozó tilalmát - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Évek óta tartó vita után született meg most a döntés, miszerint a ezzel kormány beavatkozott-e az emberek magánéletébe.

A felülvizsgált irányelvek lehetővé teszik a felnőtt alakú babák behozatalát a vámon, de a kiskorúakra emlékeztető gyermekszerű babák továbbra is tilosak – közölte a Koreai Vámszolgálat.

Bár a szexbabák nem illegálisak Dél-Koreában, de 2018 óta több ezret foglaltak le belőlük a vámosok.

A tisztviselők blokkolták az életnagyságú szexbabák behozatalát egy törvény értelmében, amely korlátozza a dél-koreai hagyományokat és közerkölcsöt sértő árukat.

Az importőrök először a bírósághoz fordultak panaszaikkal, és kérték a tilalom feloldását és a babák vámkezelését. Szerintük a termékek nem sértik az emberi méltóságot.

2019-ben a Legfelsőbb Bíróság megerősítette azt a határozatot, amely szerint

a szexbabákat személyes használatra használják, és a pornográfiával azonos kategóriába tartoznak, amely szigorúan szabályozott, de legális.

Közel negyedmillióan azonban aláírtak egy petíciót az ilyen szexbabák Dél-Koreába történő behozatalának leállítására. A petíció ismeretlen szerzője szerint a babák a szexuális bűncselekmények számának növekedéséhez vezethetnek.

Most az ügy megoldódott, mivel a vámtisztek a tilalom feloldásáról döntöttek. Közleményük szerint a döntést a közelmúltban hozott bírósági ítéletek és az érintett kormányzati szervek, köztük a Nemek Közötti Egyenlőségügyi és Családügyi Minisztérium véleményének áttekintése után hozták meg.

A határozat azt is lehetővé teszi az importőrök számára, hogy visszaszerezzék termékeiket amiket korábban lefoglaltak.

A vámtisztviselők szerint még mindig több mint 1000 szexbaba van náluk,

amelyek az elmúlt négy évben érkeztek Dél-Koreába.

A vámhivatalnokok azonban azt mondták, hogy

betiltják az olyan szexbabák árusítását, amelyek egy bizonyos emberre, például hírességekre hasonlítanak.

Nem világos, hogy az értékesítési tilalom vonatkozik-e a kiskorúaknak látszó, de hazai gyártású szexbabákra is – de ilyen korlátozások léteznek Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

(A címlapi kép illusztráció!)