Befejezték a kutatást, összesen 27 ember halt meg a kambodzsai tűzben

fire Horizontal
Military Police walk through a burned out part of the Grand Diamond City hotel-casino following a major fire at the complex in Poipet, in Banteay Meanchey province on December 31, 2022. (Photo by Tang Chhin Sothy / AFP)
Vágólapra másolva!
A mentőcsapatok befejezték a kutatást kambodzsai szállodatűz áldozatai után, négy nappal azután, hogy felcsaptak a lángok az ország északnyugati részén található Poipet városában a Grand Diamond City Hotel nevű kaszinószállóban.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenségben huszonheten haltak meg. Közülük tizenheten külföldi (thaiföldi, malajziai, nepáli és kínai) állampolgárok voltak - írta a Khmer Times című helyi lap hétfőn egy katasztrófavédelmi szóvivőre hivatkozva.

Az áldozatok közül sokan füstmérgezésben haltak meg, míg mások azokban a sérülésekben, amelyeket akkor szereztek, amikor kiugrottak az égő épületből.

A hatóságok hét holttestet még nem tudtak azonosítani. A tűzben több mint százan megsérültek.

A 17-emeletes épület szerda éjjel kapott lángra. A feltételezések szerint rövidzárlat okozhatta a tüzet. A hotel fényárban úszott az ünnepi dekoráció miatt.

Az ügyben nyomozást indítottak - közölte a tartományi kormányzó.

A mentőcsapatok befejezték a kutatást kambodzsai szállodatűz áldozatai után, négy nappal azután, hogy felcsaptak a lángok az ország északnyugati részén található Poipet városában a Grand Diamond City Hotel nevű kaszinószállóban. Forrás: AFP/Tang Chhin Sothy

A tűzoltóknak 39 óra alatt sikerült eloltaniuk a lángokat. A mentésben több mint ezerkétszázan vettek részt Kambodzsából és a közeli Thaiföldről, és helikopterek is segítették a munkát.

A kaszinószálló mintegy 200 méterre található a kambodzsai-thaiföldi határátkelőtől, a thaiföldi főváros, Bangkok és a közeli Angkor templomairól ismert turistaváros, Sziemreap közötti forgalmas úton.

Az elmúlt hónapokban Délkelet-Ázsiában több halálos kimenetelű tűzeset is történt éjszakai szórakozóhelyeken, amelyek esetében felmerült a gyanú, hogy nem tartották be az alapvető biztonsági, tűzvédelmi szabályokat.

Augusztusban a thaiföldi Pattaja közelében egy diszkótűzben 26 ember vesztette életét, főként helyi fiatalok.

Egy hónappal később 32 ember halt meg egy karaokebárban keletkezett tűzben a vietnami Ho Si Minh-város egyik elővárosában.