Elfogták a férfit, aki megölt négy idahói egyetemistát

police line, do not cross, police line do not cross
FERGUSON, MO - MARCH 12: A police line tape is shown as it blocks off an area on South Florissant Road outside the Ferguson Police Department on March12, 2015 in Ferguson, MO. Two police officers were shot and wounded in front of the Ferguson Police department overnight as protestors gathered after the resignation of Ferguson Police Chief Tom Jackson. Both officers were taken to hospital with serious injuries but were reported to be concious. Michael B. Thomas/Getty Images/AFP (Photo by Michael B. Thomas / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Valószínűleg megtalálták annak a négy idahói egyetemistának a gyilkosát, akiknek a holttestére tavaly novemberben bukkantak egy házban, közel az Idahói Egyetem épületéhez. A gyilkosságokkal gyanúsított féri kriminológiát tanult nem messze attól a helytől, ahol az áldozatok voltak. Azt még nem tudni, mi volt az indíték – írja a New York Times.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt már korábban megírtuk, tavaly ősszel, november 13-án 4 egyetemista holttestét találták meg az Egyesült Államokbeli Idaho állam, Moscow nevű városában. A húszas éveik elején járó áldozatokat álmukban késelték halálra A rendőrség nagy erővel kereste a gyilkost.

December 30-án tartóztatták le Bryan Christopher Kohbergert, akit a gyilkosságok elkövetésével gyanúsítottak meg. A férfi a szülei házában élt és kriminológiát tanult a Washington Állami Egyetemen. Ez az intézmény mindösszesen 15 percnyi autóútra volt a tetthelytől.

A 28 éves férfi szinte megszállottan kutatta a bűnözők elméjét a tanulmányai során.

Egykori osztálytársai azt mondták, okos, csendes és jó logikai képességekkel rendelkező gyerek volt, de gyakran vált agresszívvé. Egyik barátja elárulta, azért szakította meg Kohlbergerrel a kapcsolatot, mert a közelében teljesen bezárkózott.

A férfi középiskolás korában heroinfüggőséggel küzdött, de állítólag már tiszta volt.

Régóta foglalkoztatta, hogy az emberek mit miért tesznek, ezért kezdett pszichológiát tanulni, amiből 2018-ban diplomát is szerzett. Ezután került át a Washington Állami Egyetemre, ahol kriminológiát tanult és közben tanársegédként dolgozott. Tanulmányai során a bűnelkövetők viselkedésére koncentrált és gyakran az ellenkező oldalt képviselte, mint a csoporttársai, ezért sokszor keveredett vitába. A nyomozók szerint ő az egyetemisták gyilkosa, de azt még nem tudják, hogy az ismerősei közül választott-e áldozatot, ahogy azt sem, hogy egyáltalán, mi vezette arra, hogy egy ilyet elkövessen.

Kohlberger amúgy úgy került a nyomozók látóterébe, hogy pont olyan autója van, mint amit a gyilkossággal kapcsolatban kerestek, egy fehér Hyundai. A nyomozók azt ígérték, többet elárulnak majd az ügyről később, de most egyelőre ennyit osztottak meg a nyilvánossággal. A feltételezett gyilkos szülei és testvérei biztosak abban, hogy Kohlberger ártatlan.