Bírókat fenyegetett meg egy hajdúböszörményi férfi

Vágólapra másolva!
Egy hajdúböszörményi férfi és a felesége csalással megszerzett pénzből építették fel a házukat. Amikor ez kiderült, a pénzt nem fizették vissza a banknak, ezért elárverezték az épületet. A férfi több mint 20 éven keresztül írt panaszleveleket a bíróságnak, legutóbb már azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja az épületet.
Vágólapra másolva!

A férfi és a felesége csalással kapott egy az egyik banktól több mint 2 millió forint gyermekek után járó lakásépítési kedvezményt a házuk felépítéséhez 1996 nyarán. A bíróság 2005-ben több bűncselekmény miatt elítélte a férfit. Miután kiderült, hogy nem volt jogos a 2 milliós kedvezmény, a házaspárnak vissza kellett volna fizetnie a banknak a csalással felvett támogatást, amit nem tettek meg. A bank végrehajtást indított ellenük, a végrehajtó pedig eladta a házukat.

A pár nem adta át önként a házat a vevőnek, ezért 2001-ben bírósági döntés született az ügyben, ami arról szólt, hogy át kell adniuk.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi innentől kezdve nem tudta elfogadni a polgári peres bírósági döntéseket, nem tudott belenyugodni a kilakoltatásába, ezért több mint 20 éven keresztül rendszeresen írt panaszleveleket az érintett bíróságoknak.

Május 31-én is írt, amiben már az áll, hogy

ha a bíróság nem segít neki visszaszerezni az otthonát, felgyújtja az épületet.

A levelet június 1-jén kapta meg a címzett lés rögtön feljelentést tett a férfi ellen. A nyomozást lezárták, az iratokat pedig megkapták az ügyészek, akik terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emeltek vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a Debreceni Törvényszék ítélje a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre.