Most egy párbeszédes képviselő mutatta meg, hogy nem tudnak helyesen írni a baloldalon

Berki Sándor, képviselő, Párbeszéd
Vágólapra másolva!
A Párbeszéd országgyűlési képviselője, Berki Sándor súlyos helyesírási hibákkal teli felhívással invitálta követőit egy eseményre. Berki Sándor a csütörtök reggel közzétett, alig három soros Facebook-bejegyzésében négy komolyabb helyesírási hibát is vétett, ráadásul ezek egyikét sem javította ki a posztolást követő több mint 24 órában. Nem ez az első eset a baloldalon, amikor meggyűlik a bajuk a magyar helyesírás szabályaival a képviselőknek.
Vágólapra másolva!

A Párbeszéd politikusának Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy Berki Sándor, hasonlóan Kunhalmi Ágneshez és Bangóné Borbély Ildikóhoz, nem tud helyesen írni.

Berkinek nem sikerült felszólító módban leírnia a „csatlakozz" szót, a „résztvevők" összetett főnevet pedig külön írta, emellett a „nagyjából" kifejezésből kihagyta a „j" betűt, de még az esemény nevét is kisbetűvel, valamint birtokos személyjellel megtoldva gépelte be („tudásmenete").

Forrás: Facebook

A bukott Jobbik-elnöknek is vannak helyesírási gondjai

A bukott Jobbik-elnök, Jakab Péter Berkihez hasonlóan megmutatta minapi bejegyzésében, hogy nem tud helyesen írni.

Jakab bejegyzésében a „Továb drágul" (sic!) felirat szerepelt, amelyet csak jó néhány órával később, feltehetően a kritikus kommentek nyomán javítottak ki.

Forrás: Facebook

Nem ez az első eset a baloldalon

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Instagram-oldalán Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője húsvét alkalmából mutatta meg, hogy továbbra sem megy neki a helyesírás. Kunhalmi azt írta:

Korábban egyébként Kunhalmi korábbi párttársával, Bangóné Borbély Ildikóval egy olyan A4-es lap felmutatásával tiltakozott a kormány, Orbán Viktor és a Fidesz ellen, amelyre

a fojtani szót "folytani"-nak írták.

Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője (j), valamint Bangóné Borbély Ildikó (b), Kunhalmi Ágnes (b2) és Harangozó Tamás (j2) MSZP-s képviselők az Országgyűlés mentelmi bizottságának zárt ülése előtt Budapesten, az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 18-án. Az ülés napirendjén ellenzéki képviselők mentelmi ügye, illetve mentelmi jog megsértésével kapcsolatos bejelentések vizsgálata szerepel Forrás: MTI/Balogh Zoltán

De Karácsony Gergelynek és más baloldali képviselőknek sem sikerült megfelelő módon elsajátítaniuk a magyar helyesírás szabályait.